Amateurvoetbal

Gekkenhuis bij vijfde elftal amateurclub: Kampioen met ludieke acties en veel vuurwerk

Het vijfde team van voetbalclub WVF uit Zwolle is zaterdagmiddag kampioen geworden. Onder begeleiding van veel vuurwerk kwamen de gladiatoren van deze caféploeg het veld op gelopen. De harde kern van WVF is de ‘W-side’. De groep bestaat uit vijftien à twintig jongeren met een leeftijd tussen de elf en achttien jaar. Met hun doeken en vuurwerk brengen ze steun aan het eerste van WVF, maar zaterdag zagen ze het vijfde elftal kampioen worden. Dat leverde gruwelijke beelden op!

Een broodje eten, een bidon leegdrinken en een warming-up van welgeteld tien minuten. Dat is op de amateurvelden de basis voor een lekker potje voetbal. Toch zit er in de voorbereiding van de kampioenswedstrijd net even wat meer werk voor de mannen van WVF 5.

Zoals Bram van Polen een brief schreef naar de supporters van PEC Zwolle, stuurde de WVF-spelers eenzelfde brief de deur uit. 70 huishoudens in Westenholte (de wijk van WVF) kregen een handgeschreven brief met een WVF-muntje op de deurmat.

Na de ene ludieke actie, volgt de andere. De dag voor de allesbeslissende wedstrijd krijgen de heren nog een videoboodschap van diezelfde Bram van Polen. Vrij bijzonder als je bedenkt dat de aanvoerder van PEC geen social media heeft. Geniale acties van de voetballers van het vijfde om veel mensen te trekken bij de kampioenswedstrijd. Dan is het tijd om te gaan voetballen. Maar natuurlijk niet voordat de W-side het vuurwerk heeft afgestoken. Check hier de plaatjes.

De thuisploeg wint met 1-0 van Go Ahead Kampen 3 en kan de champagneflessen openmaken. Het kampioenschap wordt uitbundig gevierd op het hoofdveld van WVF. Uiteraard met de trouwe supporters van de W-side, want die hoorde je de hele wedstrijd.

Estéban den Toom
Student journalistiek aan Windesheim in Zwolle. Gaat naar zowel uit- als thuiswedstrijden van de lokale PeeEeCee. Gek van stadions, supporters en voetbalcultuur.

Reageren is niet mogelijk.

0 %