Actueel

Geen mens is illegaal

Afgelopen week waren er veel incidenten rond vluchtelingen in Duitsland. Extreem-rechtse groepen vonden het nodig om asielzoekers lastig te vallen en duidelijk te maken dat er geen ruimte is voor vluchtelingen in Duitsland. Normaal natuurlijk niets voor In de Hekken. Maar Duitse voetbalsupporters blijven je positief verrassen. Dit weekend hingen er bij veel clubs spandoeken waarop stond: ‘Refugees welcome’ of ‘kein Mensch ist illegal’.

Normaal gesproken hoort politiek niet thuis op de tribunes, maar dit is een warm gebaar van de Duitse voetbalfans. Duitsland is erg verdeeld over de opvang van vluchtelingen die Europa steeds vaker binnenkomen vanuit het Midden-Oosten of Noord-Afrika. De supporters geven hiermee een sterk signaal af tegen de extreem-rechtse groepen in Duitsland. Het lijkt alsof het steeds meer navolging krijgt bij clubs in Duitsland, maar of het onderling afgesproken is, is niet bekend. Het is wel duidelijk dat cultclub FC St. Pauli erg fanatiek is in de steun. Naast St. Pauli deden er nog meer clubs mee, de spandoeken zijn door heel Duitsland te zien.

Voetbal verbroedert. Dat deed het in 1914 al, voordat de echte gruweldaden van de Eerste Wereldoorlog plaatsvonden, en dat doet het nu nog. In Duitsland spreken voetbalsupporters zich uit voor menselijkheid en tegen racisme. Een prachtig gebaar in onrustige tijden.

bremenvluchteling

refugees

refugeeswelcome

stpauli

copyright-proshots-983411

Foto: Pro Shots / Witters

https://twitter.com/BVB/status/637543966905266177/photo/1?ref_src=twsrc^tfw

UPDATE: Door In de Hekken volger Thijs werden we gewezen op het feit dat lang niet alle foto’s hierboven actueel zijn. Omdat de media er vol op zijn gedoken en er heel veel via Twitter opdook zijn we er toch wel een beetje ingetrapt. Acties waren er zeker en zodra we nieuwe beelden tot ons krijgen zullen we deze toevoegen in het artikel.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %