Eredivisie

Géén Easy Toys voor FC Emmen, Easy excuus KNVB?

De kogel is door de kerk. FC Emmen krijgt géén toestemming om in zee te gaan met Easy Toys. Daarmee kan een deal van een half miljoen – zeer lucratief voor de club – de prullenbak in. Het zou volgens de bond in strijd zijn met artikel 3 van het reglement. Wat mij betreft een gevalletje flink pak boter op de hoofden van de mannen en vrouwen in Zeist. Het gooien op artikel 3 is gewoon een easy excuus.

Voor wie denkt dat Easy Toys is gericht op speelgoed heeft gewoon gelijk. ‘Toys’ voor volwassen wel te verstaan. En dat is waar de KNVB over valt en verwijst naar artikel 3. Volgens de bond mag een sponsor niet in strijd zijn “met de goede smaak of het fatsoen”. En dat is op zich al bijzonder te noemen. Easy Toys is namelijk gewoon een fatsoenlijke retailer die op een nette manier de markt bediend. Een markt waar vele mensen zich in begeven. Seks doen we vroeg of laat immers allemaal, uitzonderingen daar gelaten. Blijkbaar heerst er anno 2020 nog altijd een taboe op het horizontaal sporten tussen de lakens.

KNVB boter op het hoofd

Volgens de KNVB „is het niet gepast om op wedstrijdkleding sponsoruitingen te tonen die in verband kunnen worden gebracht met de seksindustrie”. Oké, want? Is toch gewoon een legale manier van geld verdienen wat ze bij Easy Toys doen? Vanuit Zeist vullen ze aan: „Hierbij houdt het bestuur betaald voetbal rekening met het feit dat het voetbal voor jong tot oud toegankelijk is en moet zijn”. En met deze argumentatie zijn de ze in de bossen gewoon ongelooflijk hypocriet en steken ze wat mij betreft de club uit Emmen een enorm groot mes in de rug.

Want is het niet diezelfde bond die al jarenlang bakken met geld verdient vanuit de sponsoring door een biermerk? Drank maakt toch meer kapot dat je lief is en sinds wanneer is drank toegankelijk voor jonge voetbalsupporters? Een ander voorbeeld is TOTO, notabene door de overheid georganiseerde gokindustrie. Want meer is het echt niet. Vaste sponsor van het Nederlands elftal en de KNVB beker. Gokken op sporten is verslavingsgevoelig, alleen toegankelijk voor meerderjarigen en in hoeverre is dat maatschappelijk verantwoord? Daarnaast wacht ik al een eeuwigheid op een statement vanuit Zeist waarin ze zich uitspreken tegen het WK in Qatar en deelname boycotten.

Of is het zo dat wanneer men bij de KNVB flinke zakken geld binnen kan harken dan ineens alle principes vanuit “goede smaak en goed fatsoen” overboord kunnen, waarbij het zelfs letterlijk over lijken gaat? Ze moeten zich kapot schamen in de Zeister bossen! KNVB niet voor het voetbal, alleen voor zichzelf.

Update: FC Emmen verkoopt nu toch gewoon de shirts met ‘EasyToys’ als sponsor.

In de Hekken - KNVB FC Emmen

FC Emmen nog altijd geen hoofdsponsor dankzij de KNVB

De Twaalfde Man
Pure passie! Liefhebber van het spelletje en dan vooral wat er rond het voetbalveld gebeurd. Vertoeft het liefst tussen de fanatiekelingen voor de ultieme belevenis om daarnaast de passie op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. Gek van authentieke voetbalcultuur, oude stadions en heeft een zwak voor de Balkan. Heeft als doel om voetbal in alle Europese landen te hebben gekeken. Is te volgen op zijn eigen Facebook pagina. Schreef in 2019 het boek Derby Days, met 26 verhalen rond Europese derby's aangevuld met een scala aan eigen fotomateriaal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %