FotoreportagesVoetbal in België

Fotoreportage Racing Mechelen

Vorige week hadden we een reportage van het prachtige Achter de Kazerne van KV Mechelen. Vandaag gaan we op bezoek bij de buren: Koninklijke Racing Club Mechelen. Met Racing gaat het de laatste jaren niet goed. Na meerdere degradaties spelen ze vandaag de dag in 1ste Provinciale. Oftewel, de 5e klasse. Ook financieel heeft de club uit Mechelen-Noord het niet makkelijk gehad. Uit financiële noodzaak werd in 2015 het schitterende Oscar van Kesbeeckstadion verkocht aan bouwbedrijf IBO. Er werd toen afgesproken dat de club nog drie seizoen in het stadion mocht spelen, voordat het stadion plaats moest maken voor een nieuwe woonwijk. Vorige maand werd besloten dat Racing ook volgend seizoen nog in de vertrouwde tempel mag spelen.

Aandelen

Ook werd vorige maand bekend dat Racing verder gaat als een cvba (coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid) om kapitaal op te halen. Supporters kunnen aandelen van 1.000 euro kopen. De verkoop van aandelen moet ervoor zorgen dat Racing met genoeg geld aan de onderhandelingstafel met de stad Mechelen, IBO en andere stakeholders kan zitten over het stadiondossier. Met als uiteindelijk doel om in het huidige stadion te kunnen blijven spelen.

Foto’s Racing Mechelen

Hoe lang Racing nog in het Oscar van Kesbeeckstadion zal spelen is dus onbekend. In ieder geval nog minimaal 1 seizoen. Fotograaf Paul Jongeneelen bezocht voor ons het stadion en maakte onderstaande reportage.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %