Actie: De hele maand mei geen verzendkosten in onze shop!

Derby Days

Fotorepo: De grootste stadsderby van Nederland

Na ruim 2,5 jaar van afwezigheid was het afgelopen zaterdag eindelijk weer zo ver. De derby van Spakenburg werd weer gespeeld. Het is ongetwijfeld samen met de derby van Katwijk één van de grootste amateurderby’s van Nederland. Ruim 8.000(!) supporters waren aanwezig bij de burenruzie tussen Spakenburg en IJsselmeervogels. Het is zonder twijfel een unieke wedstrijd die bol staat van de historie.

Een amateurderby die zoveel supporters op de been brengt en live op TV wordt uitgezonden, dat zul je niet snel ergens tegenkomen. Deze wedstrijd werd bij In de Hekken dan ook meteen in de agenda gezet. Een geweldige fotoreportage was het idee. Een knotsgekke zaterdagmiddag pot leverde schitterende foto’s op. De Rooien en de Blauwen wisten de eerste strijd onbeslist te laten en moesten allebei genoegen nemen met een 2-2. Nu op naar de return in januari op de rode kant van Sportpark de Westmaat. Kijk en geniet!

Foto’s

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Support ons daar om alle banners van de website af te krijgen! Nu gratis verzending tot eind mei!

Over de schrijver

Geboren in 1996 en een leven lang verliefd op N.E.C. en voetbal in het algemeen. Helemaal gek van groundhoppen, vergane glorie en amateurvoetbal. Actief als zeer matige spits in de reserve vijfde klasse.
  Ook leuk om te lezen...
  In de geschiedenisboeken

  In De Geschiedenisboeken: De Friese spandoekenstrijd, een onbedoelde traditie

  De KelderklasseIn de actualiteit

  Met het negende in de Kelderklasse #11: Handdoek in de ring?

  Derby DaysIn de actualiteitReportage

  Supporters RKDEO en OLIVEO nemen in stijl afscheid van derby

  GroundhoppingIn de actualiteit

  Groundhopper bezoekt 1650e amateurclub