Derby Days

Fotorepo: De grootste stadsderby van Nederland

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Na ruim 2,5 jaar van afwezigheid was het afgelopen zaterdag eindelijk weer zo ver. De derby van Spakenburg werd weer gespeeld. Het is ongetwijfeld samen met de derby van Katwijk één van de grootste amateurderby’s van Nederland. Ruim 8.000(!) supporters waren aanwezig bij de burenruzie tussen Spakenburg en IJsselmeervogels. Het is zonder twijfel een unieke wedstrijd die bol staat van de historie.

Een amateurderby die zoveel supporters op de been brengt en live op TV wordt uitgezonden, dat zul je niet snel ergens tegenkomen. Deze wedstrijd werd bij In de Hekken dan ook meteen in de agenda gezet. Een geweldige fotoreportage was het idee. Een knotsgekke zaterdagmiddag pot leverde schitterende foto’s op. De Rooien en de Blauwen wisten de eerste strijd onbeslist te laten en moesten allebei genoegen nemen met een 2-2. Nu op naar de return in januari op de rode kant van Sportpark de Westmaat. Kijk en geniet!

Foto’s

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Lars Smit
Over de schrijver

Geboren in 1996 en een leven lang verliefd op N.E.C. en voetbal in het algemeen. Helemaal gek van groundhoppen, vergane glorie en amateurvoetbal. Actief als zeer matige spits in de reserve vijfde klasse.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteitIn de fotoreportages

  Fotoreportage: Een leeg Sportpark De Westmaat in voetbalbolwerk Spakenburg

  In de geschiedenisboeken

  In De Geschiedenisboeken: De Friese spandoekenstrijd, een onbedoelde traditie

  De KelderklasseIn de actualiteit

  Met het negende in de Kelderklasse #11: Handdoek in de ring?

  Derby DaysIn de actualiteitReportage

  Supporters RKDEO en OLIVEO nemen in stijl afscheid van derby