Eerder maakten diverse media net als wij al melding van twee meisjes die tijdens volstrekt onnodige charges van ME’ers te paard na Fortuna-MVV van afgelopen vrijdag gewond zouden zijn geraakt. Nu is onomstotelijk vast komen te staan dat in ieder geval een van hen geen kant op kon en omver wordt gebeukt door losgeslagen ME’ers (0.26 minuut). Dat is te zien op onderstaand filmpje.

In het filmpje is te zien dat ME’ers een charge uitvoeren op Fortuna-fans die eerder nog gedwongen werden bij elkaar te gaan staan. Op het moment van deze charge, ongeveer twintig minuten na het einde van de wedstrijd, zaten alle MVV-supporters al lang en breed in de bus op weg naar Maastricht. Waarom de ME het nodig vond charges uit te voeren, is niemand duidelijk, aangezien van Fortuna-zijde geen enkele dreiging kwam. Juist door het onnodige, hardhandige, optreden van de politie ontstond onrust. Het geklap en gejoel is een sarcastisch antwoord op de voorbij stormende ME’ers.

Aan de oproep van Fortuna Sittard-directeur Martin Masset om zoveel mogelijk foto’s, filmpjes en getuigenissen openbaar te maken, wordt massaal gehoor gegeven. Inmiddels ontvingen politie, gemeente Sittard-Geleen en Fortuna Sittard meer dan honderd klachten, waaronder veel schokkende getuigenissen.

De Sittardse burgemeester Sjraar Cox is desondanks nog niet bepaald onder de indruk van de snel toenemende stroom bewijslast tegen de politie. Hij wacht af met het trekken van conclusies over het politieoptreden tot het onderzoek door de politie, naar het politieoptreden (wij van Dreft raden u Dreft aan) is afgerond. Saillant detail is overigens dat hij in een persbericht geen enkele vorm van medeleven toont met de bij de door charges gewond geraakte Sittardse burgers.

Dit gastartikel is wederom geschreven door J.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.