Eredivisie

Feyenoord supporters werken toe naar Klassieker

Door Corona vond de laatste Klassieker in oktober 2019 plaats. Bijna anderhalf jaar later staat Ajax – Feyenoord weer op het programma. Weliswaar nog altijd zonder publiek, maar toch blikken supporters vooruit. In Rotterdam stonden meer dan duizend fanatiekelingen op het dijkje achter het trainingsveld.

Feyenoord

Voor ons is de Klassieker in de ArenA al jaar en dag een martelgang. Niet alleen omdat uitsupporters niet welkom zijn in de belangrijkste en mooiste wedstrijd van het jaar, maar ook omdat we er steevast verliezen. Een aantal edities speelden we ze van het kastje naar de muur, maar wonnen we toch niet. Zelfs in ons kampioensjaar waren we machteloos. 

Wellicht is dit jaar alles anders. Zonder thuissupporters kunnen de spelers wellicht eens zonder angst naar de hoofdstad afreizen. Een onverwacht groot aantal supporters gaven de spelers op zaterdagochtend een laatste zetje in de rug. In normale jaargangen staan er, omdat we niet welkom zijn bij de laatste training, zo’n 300 supporters op de dijk. Vandaag ging dat richting de tweeduizend. Wellicht niet even handig met nog steeds het Coronavirus in het land. Maar we doen allemaal wel eens onhandige dingen wanneer de liefde het overneemt.

Beat the scum!
S.

In De Hekken fotograaf Sander was aanwezig en maakte deze heerlijke plaatjes!

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %