In de actualiteit

Ferencvaros op bezoek bij Csepel

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

De fanatieke fans van Ferencvaros boycotten al ruim twee jaar de wedstrijden van hun club. De achterliggende reden is een reeks aan conflicten tussen de fans van Fradi en de clubpresident, die ook nog eens een belangrijk Hongaars politicus is. Dieptepunt in het conflict was dat de club een verplichte biometrische toegangscontrole invoerde. Het was voor de fanatieke harde kern de welbekende druppel en de fans besloten om de wedstrijden van hun club te boycotten, zolang allerlei maatregelen van kracht bleven. Tot afgelopen weekend…

De president van Csepel, heel toevallig ook politiek tegenstander van de president van Ferencvaros, kreeg een wel heel slim idee. Zijn club moest tegen het tweede elftal van Ferencvaros spelen en waarom zou je dan niet de fanatieke fans van Ferencvaros uitnodigen? De biometrische toegangscontroles werkten voor deze wedstrijd ‘toevallig’ niet en de Ferencvaros fans konden voor het eerst sinds twee jaar een wedstrijd in het stadion zien. En dat leverde prachtige beelden op.

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn M.
Over de schrijver

Martijn is redacteur en vaste schrijver voor In De Hekken. Daarnaast beheert hij de In De Hekken Instagram pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver is voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht laat schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Hongaarse bekerfinale met supporters

  Ultras/fanatieke supporters

  Hongaars voetbal met publiek

  Ultras/fanatieke supporters

  25 jaar Green Monsters Ferencváros

  Against Modern FootballIn de actualiteitIn de fotoreportagesZuid-Europa

  Benfica B: Voetballen op een spooklocatie