Actueel

Ferencvaros op bezoek bij Csepel

De fanatieke fans van Ferencvaros boycotten al ruim twee jaar de wedstrijden van hun club. De achterliggende reden is een reeks aan conflicten tussen de fans van Fradi en de clubpresident, die ook nog eens een belangrijk Hongaars politicus is. Dieptepunt in het conflict was dat de club een verplichte biometrische toegangscontrole invoerde. Het was voor de fanatieke harde kern de welbekende druppel en de fans besloten om de wedstrijden van hun club te boycotten, zolang allerlei maatregelen van kracht bleven. Tot afgelopen weekend…

De president van Csepel, heel toevallig ook politiek tegenstander van de president van Ferencvaros, kreeg een wel heel slim idee. Zijn club moest tegen het tweede elftal van Ferencvaros spelen en waarom zou je dan niet de fanatieke fans van Ferencvaros uitnodigen? De biometrische toegangscontroles werkten voor deze wedstrijd ’toevallig’ niet en de Ferencvaros fans konden voor het eerst sinds twee jaar een wedstrijd in het stadion zien. En dat leverde prachtige beelden op.

Martijn
Martijn was sinds de oprichting van In De Hekken, tot 2019, redacteur en vaste schrijver. Daarnaast beheerde hij de In De Hekken Instagram pagina en de Twitter pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver was voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht liet schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %