Voetbal in Nederland

Kampioenswedstrijd Excelsior Maassluis – Katwijk in beeld

Afgelopen weekend speelden Excelsior Maassluis en VV Katwijk tegen elkaar op een bomvol Sportpark Dijkpolder. Waar Katwijk kampioen kon worden, had Excelsior Maassluis nog een puntje nodig om zich te handhaven in de Tweede Divisie. De thuisclub won verrassend met 1-0 en wij waren aanwezig om alles op de gevoelige plaat vast te leggen.

Maassluis houdt stand

Voor maar liefst 2000 toeschouwers, waaronder heel veel supporters uit Katwijk deed de thuisploeg er alles aan om een feestje te verpesten. De bezoekers kregen genoeg kansen, maar zagen een vrije trap van Gabri Urbanus de kruising in vliegen (1-0). De Katwijkers voerden de druk daarna de druk stelselmatig op, maar zouden uiteindelijk niet voorbij de uitblinkende achterhoede van de thuisploeg komen.

Katwijk toch kampioen!

Gelukkig voor Katwijk was het toch feest ondanks de nederlaag. Omdat Jong Sparta verloor bij De Treffers was het kampioenschap toch een feit en zou het nog lang onrustig blijven in de Duin- en bollenstreek!

Sander Wesdijk
Mijn naam is Sander Wesdijk en ik heb een passie voor voetbal, reizen en fotografie. In het weekend volg ik meestal mijn club Excelsior achterna, maar ik ben ook vaak bij een obscure wedstrijd te vinden in bijvoorbeeld Polen of Israël. Tijdens wedstrijden vind ik het schitterend om de emoties van de supporters vast te leggen met mijn camera. Deze foto's wil ik graag met jullie delen!

Reageren is niet mogelijk.

0 %