Actueel

Eintracht Frankfurt weigert politiebeslissing in doofpot te stoppen

De ultras van Eintracht Frankfurt hadden vorige week voor het Europa League treffen een grootse sfeeractie voorbereid. Het gehele stadion was van vlaggen voorzien. Zoals jullie wellicht weten ging de gehele actie niet door, vanwege een absurde politie beslissing. 

De president van Eintracht had in een interview vermeld dat het stadion zou gaan branden. Politie in paniek, pyro is doodeng. Na een huiszoekingsbevel (!) van de rechter (!) gingen de ninja turtles op jacht naar pyro in de vakken van de Ultras en in de verschillende opslagruimtes. Niets gevonden uiteraard. Ultras boos. Club boos. Supporters maken een doek met: Beuth (naam van een of andere hoge pief), the fucker fucks back.

Politie in paniek. Voetbalsupporters die een mening hebben mag niet. En dus opende de Duitse Ninja Turtles c.q. politie de jacht op het spandoek. Dit alles vond plaats vlak voordat de poorten van het stadion zouden opengaan voor het treffen met Sjaktar Donetsk.

Het resultaat waren woedende ultras die direct besloten hun sfeeractie te boycotten. Vlaggen werden verwijderd terwijl de poorten van het stadion open gingen. Ondertussen spuwde de eigenaar van Frankfurt zijn gal over de politie en de gehele gang van zaken. Iets wat in Nederland ondenkbaar zou zijn. Ze zien Jan de Jong of Edwin van der Sar al aankomen…

Vandaag kreeg het hele gebeuren nog een prachtige staartjes. Waar de politie graag het hele incident onder een dik tapijt wenst te schuiven, gaat Eintracht Frankfurt vol in de aanval. Ze gaan de juridische beslissing van de politie en de rechter aanvechten.

Hulde voor de Duitsers! Echt opkomen voor je supporters is iets wat vandaag de dag helemaal niet vanzelfsprekend meer is!

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %