Keuken Kampioen DivisieVoetbalsupporters

Een waardig afscheid voor een Superboer: rust in vrede Kist!

Afgelopen week bereikte heel voetballiefhebbend Nederland het treurige nieuws dat Simon Kistemaker is overleden. De oud-trainer en clublegende van De Graafschap is niet meer. Alle reden voor de Superboeren om uitgebreid stil te staan bij het verlies van hún Simon. 

Op woensdag komt het trieste nieuws binnen bij de jongens van Brigata Tifosi. In totaal is er 52 uur tijd om een waardig afscheid te organiseren rondom de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. Met man en macht wordt er gewerkt aan een groot spandoek en twee tekstdoeken. Een klein halfuur voor de wedstrijd zijn alle voorbereidingen getroffen en is BT’03 klaar om voor de een-na-laatste keer afscheid te nemen van Kistemaker. Een aantal supporters mogen als zijne ‘servicemedewerkers’ het lege stadion betreden voor deze actie, iets waarvoor de supportersgroep terecht dank uitspreekt richting de club en burgemeester. Bij de opkomst verschijnt er een groot doek waarop Simon Kistemaker is geschilderd en twee tekstdoeken met de tekst ‘RUST ZACHT TRAINER’.

Uitvaart

Afgelopen maandag vond het definitieve afscheid van Simon Kistemaker plaats. 150 Superboeren reisden af naar Heemskerk om Simon een laatste groet te brengen. In een erehaag van 400 meter worden in alle stilte één voor één tig fakkels ontstoken. Ten slotte eindigen de supporters met een vocaal afscheid: ‘SI-MON KIST-E-MAKER!’

 

Jord Pingen
7 dagen per week bezig met voetbal. Wekelijks bij Heracles Almelo op de tribune te vinden. Voorstander van sfeeracties mét pyro, tegenstander van commercie en kunstgras.

Reageren is niet mogelijk.

0 %