Eredivisie

Eén van de mooiste awaydays van het seizoen: VVV Away

Het is 20 graden. De strijd om plek 3 ligt helemaal open. Er is geen omwisselpunt en dus kunnen we rechtstreeks naar het stadion. De unieke Koel. Dat is dus keihard genieten. VVV away, één van de mooiste awaydays van het seizoen. 

Uitsupporters hoeven zich vandaag niet te melden bij een omwisselpunt. De enige beperking die we krijgen opgelegd is dat we niet met het openbaar vervoer mogen komen. Vreemd, want ook dit weekend trokken weer vele provinciale Feyenoorders met de trein naar Venlo. Het is heerlijk lenteweer en dus zitten we met koude blikken pils, in de trein, de kater weg te drinken.

Op station Venlo staan al vroeg de eerste twee ME bussen klaar om ons te verwelkomen. Als gegoede burgers lopen we met zijn tweeën langs de ME richting het stadion. Niet dat we al vroeg op weg zijn naar het uitvak. De PMDS wordt immers voortgezet bij de plaatselijke voetbalvereniging. Meer Feyenoorders hadden dit idee en zo zit er om 1 uur al een mannetje of 50 aan de pils.

Het enige wat er hier misging was dat een plaatselijke alcoholist een dorpsgenoot een dreun voor zijn giechel gaf. Heerlijk die vrijheid. Geen gezeik en gezever. Zo zou het (bijna) altijd moeten zijn.

Tegen twee uur besluit we, inmiddels 150 supporters, richting het stadion te gaan. We komen, te voet, probleemloos het uitvak binnen. Een ander gedeelte gaat het thuisvak op.

Stadion de Koel. Uniek. Vier verschillende tribunes gelegen in de heuvels. Al twee keer eerder was ik hier aanwezig, beide op verschillende thuisvakken. Ditmaal vanuit het hoge uitvak, wat mij een prachtig overzicht geeft over het stadion.

Voor het uitvak staan meer dan 200 Feyenoorders. Een dronken schatting. Velen komen uit Limburg. Het probleem van de te kleine uitvakken is al jaar en dag bekend. Helaas weigeren clubs écht mee te denken met Feyenoord en haar supporters. De problemen zijn ook bekend met provincialen die een VVV of een Heracles uit als enige uitpot van het jaar bezoeken. Zij schoppen dan herrie waar de goedwillende (uit)supporters de dupe van worden. Hier hebben we het al uitgebreid over gehad (klik!).

Afijn, de wedstrijd staat op punt van beginnen. Het kan aan de hoeveelheid pils liggen of aan het zonnetje, maar de sfeer zat er redelijk lekker in. Uiteindelijk mochten we drie keer de old school hekken in. Na de tweede keer vond onze zwaar incapabele hoofd steward weer nodig om paniek te schoppen. Meneer vond dat niemand meer de hekken in mocht gaan, anders zou er een officiële waarschuwing volgen. Drie keer raden wat er bij de 0-3 gebeurden…

Na afloop worden we lang opgehouden. We horen van wat opstootjes. Op foto’s zie ik direct de supporters die ik hierboven al beschreef. Gasten die enkel deze uitpot bezoeken en het dus inderdaad verpesten voor anderen. Juichen is prima. Maar provoceren moet je niet doen. Dit zal in de Kuip ook niet geaccepteerd worden.

Er staat heel veel ME richting het station. Gelukkig komen we zonder gezeur aan bij het station waar ons heerlijk koud pils staat te wachten. Venlo, tot volgend seizoen! Je was weer geweldig!

Foto’s van onder andere Willem de Kam 

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %