Voetbal in Nederland

Een lekker weekend: Pyro in Den Bosch, Groningen, Waalwijk en Deventer

Nu de ontknopingen van de competities niet meer heel ver weg zijn, staat er voor vele Nederlandse clubs van alles op het spel. Supporters moeten met lede ogen aanzien hoe hun club het moeilijk heeft, of met gemengde gevoelens via de beeldbuis moeten aanschouwen dat hun club successen boekt. Het is pijnlijk, we maken er vrijwel niets van mee. Toch lukt het supporters al lang hun club te blijven steunen, op wat voor manier dan ook. Afgelopen weekend gaf tal van voorbeelden. Met pyro in Den Bosch, Groningen, Waalwijk en Deventer hebben we toch weer mogen genieten. 

Je club haalt zowel het beste als het slechtste in je naar boven. Passie en emotie, ontstaan uit hoge pieken en diepe dalen. Momenten die je hebt meegemaakt, waarbij je aanwezig bent geweest. Of het nou een titel, degradatie, overwinning of verlies is. Je wil er altijd getuige van zijn geweest. Je laat je club immers nooit in de steek. Het maakt de tijd waarin we ons momenteel bevinden extra moeilijk. Maar gezien thuis op je luie reet blijven zitten geen optie is, zien we supporters al een lange tijd alles uit de kast trekken om hun club te steunen. Hulde.

Foto header: Noordtribune Groningen

FC Den Bosch-TOP Oss

FC Den Bosch verkeert al een langere tijd in noodweer, de club bezet de laatste plaats in de Eerste Divisie. Het is bijna niet voor te stellen dat Den Bosch in het seizoen 2018/2019 nog winterkampioen van de Eerste Divisie werd. Aan de supporters ligt het echter niet. Zij stonden ook afgelopen vrijdag pal achter hun club, toen de derby tegen TOP Oss op het programma stond. Het moet geholpen hebben, er werd een 2-1 overwinning geboekt.

 

Foto’s: eye. of. djoi

Jong AZ-FC Den Bosch

Voor FC Den Bosch stond er gisteren in Alkmaar wederom erg veel op het spel. Na de derbywinst op Oss was er hetzelfde weekend de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen met Jong AZ, maar een penalty tegen in de laatste minuut maakte het alleen maar erger. FC Den Bosch verloor met 2-1 en heeft nu vier punten minder dan FC Dordrecht en zes punten minder dan de ploeg uit Alkmaar. Supporters van Den Bosch maakten de lange reis naar Noord-Holland en zorgden voor enkele van de weinige hoogtepunten.

In de eerste helft waren de hoogtepunten uiterst spaarzaam. Het meeste spektakel kwam nog van een groep FC Den Bosch-supporters die zich in de beginfase buiten het stadion verzamelde en met getrommel en gezang duidelijk hoorbaar hun ploeg aanmoedigde. (Brabants Dagblad)

https://www.instagram.com/p/CNSV_21lUXj/?utm_source=ig_web_copy_link

Steunbetuiging aan Arjen Robben

Supporters van FC Groningen brachten de van een blessure revaliderende Arjen Robben afgelopen zaterdag een steunbetuiging. Op sportpark Corpus den Hoorn werd een prachtig spandoek getoond, dat met een goede dosis pyro extra kracht werd bijgezet.

Foto’s: Noordtribune Groningen

Arjen Robben kon de steun ten zeerste waarderen.

RKC Waalwijk-FC Emmen

“Leeuwen vechten samen”, was de boodschap van supporters van RKC Waalwijk, afgelopen zondag voor het belangrijke treffen met FC Emmen. Voor vertrek kreeg de selectie een laatste duw in de rug. Het mocht niet baten, er werd met 3-1 verloren.

NAC-Go Ahead Eagles

Supporters van Go Ahead Eagles beseften zich zondag wat er op het spel stond. Bij een overwinning in Breda zou het de club uit Deventer lukken NAC op een punt te naderen. Conclusie: Missie geslaagd.

Boy de Haan
Heeft een voorliefde voor kleine dorpsclubs, stokoude tribunes en bomvolle uitvakken. Hoopt dat kunstgras ooit in zijn geheel zal verdwijnen.

Reageren is niet mogelijk.

0 %