Actueel

Dortmund-fans boycotten maandagavondduel met Augsburg

Competitievoetbal op een doordeweekse avond, geen enkele supporter zit erop te wachten. De ongemakken die het met zich meebrengt kun je wel verzinnen, waarvan vervoer en werk de voornaamste zijn. De discussie over een maandagavond-wedstrijd in de Eredivisie is al begonnen, in Duitsland en Engeland worden dan al wedstrijden gespeeld. Borussia Dortmund-fans zijn het nu zat.

In Duitsland nemen de clubs moeiteloos duizenden supporters mee naar uitwedstrijden, en ook de thuissupporters zijn vaak in grote getallen aanwezig. Borussia Dortmund speelt volgende maand op maandagavond 26 februari de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg. De supporters van de Südtribune, waar de fanatieke aanhang met de ultras en vele fangroepen zich bevinden, hebben opgeroepen tot een boycot van deze wedstrijd. In een statement laten ze weten dat zij niet mee willen doen aan de commerciële uitmelking van het voetbal. Zij vinden dat de fans op deze avonden de verliezers zijn, omdat zij vaak moeite hebben met op tijd komen, of helemaal niet kunnen komen.

Met de grote lege plekken op de Südtribune hopen ze enig gezichtsverlies te veroorzaken bij degenen die de wedstrijdtijden bepalen. Een boycot is de enige juiste manier om ervoor te zorgen dat maandagavond-wedstrijden zo snel mogelijk vervallen, want zonder fans is er simpelweg geen voetbal.

Overigens is er ook in de Eredivisie afgelopen week discussie ontstaan rondom de speeltijden. TV-zender FOX Sports wil wedstrijden op zondagavond om 20:00 uur gaan invullen en heeft bij clubs gepolst hoe zij over dit idee denken. Op de nieuwjaarsbijeenkomst van Supporterscollectief Nederland werd alvast duidelijk hoe dit plan bij supporters valt…

[foto via Pro Shots / Witters]

Roman de Lange
Geniet van alles wat met sfeer te maken heeft. Voorliefde voor de Duitse competities vanwege de sfeer en de stadions. Vindt de sfeer bij Europese topclubs dramatisch. Groundhopper in wording.

Reageren is niet mogelijk.

0 %