Amateurvoetbal

Derby Rijnsburgse Boys Katwijk overschaduwd door overlijden verzorger

De derby tussen Rijnsburgse Boys – VV Katwijk is altijd een vurig onderonsje. Dé derby van Katwijk is natuurlijk de wedstrijden tegen Quick Boys, maar ook een bezoek aan de ‘uien’ is niet te onderschatten. Deze editie stond echter in de schaduw van een andere gebeurtenis. Het overlijden van Frans Albers, jarenlang de verzorger van het eerste elftal van VV Katwijk. De supporters van Katwijk kwamen met een schitterend eerbetoon.

Frans Albers begon in 2001 als verzorger van het derde elftal en was binnen twee jaar betrokken bij het eerste elftal als verzorger en inkoper van medische spullen. Bijna twee decennia lang was Albers onderdeel van het eerste elftal van VV Katwijk. Toen hij de diagnose kanker kreeg sloeg dat logischerwijs in als bom. In januari van dit jaar stonden de supporters nog aan de deur voor een ontroerend eerbetoon. Afgelopen zaterdag 11 september overleed Frans Albers op 68-jarige leeftijd.

Hoewel de KNVB de kans bood om de wedstrijd uit te stellen, koos VV Katwijk er toch voor om de wedstrijd te spelen. Dus reisden wij af naar Sportpark Middelmors voor de derby tussen beide clubs. Zowel Katwijk als Rijnsburgse Boys startte de wedstrijd met wat rook. Op het veld wist de thuisploeg voor het eerst in tien jaar te winnen van de Katwijkse rivaal. Maar het echte hoogtepunt vond toch naast het veld plaats. De supporters van VV Katwijk rolden een doek met ‘RIP Frans’ uit en samen met tientallen fakkels zorgden zij zo voor een passend eerbetoon. Gevolgd door massaal applaus van de supporters van Rijnsburgse Boys. Soms is voetbal even niet het belangrijkste wat er is…

Beelden VV Katwijk

Beelden Rijnsburgse Boys

Sander Wesdijk
Altijd op zoek om de mooiste wedstrijden en stadions vast te leggen met mijn camera. Van het Nederlandse amateurvoetbal tot de tofste wedstrijden over de hele wereld!

Reageren is niet mogelijk.

0 %