Voetbalboeken

In de Boeken: Derby Days

Wie deze zomer tijdens de vakantie zijn voetbalboeken uitleest niet getreurd. Nieuw leesvoer is onderweg! Onze redacteur De Twaalfde Man is druk bezig de laatste hand te leggen aan zijn eerste boek. Hij reist steevast Europa door op zoek naar de ultieme voetbalpassie. Het fanatisme, de liefde voor de club, waar anders komt dit beter tot uiting dan bij de wedstrijd van het jaar? Al weken toe leven naar die ene dag. De spanning die opbouwt tot ongekende hoogte. Dat zijn Derby Days!

10 jaar Groundhoppen

Na jaren van stadions bezoeken in Nederland begint het buitenlandse groundhopavontuur in 2010. Relatief dicht bij huis: Antwerpen. Op de iconische Tribune 2 van Het Bosuilstadion speelt de plaatselijk Royal Antwerp FC met 3-3 gelijk. Ondanks de malaise waarin de club op dat moment verkeerd, zijn de fanatiekelingen onverminderd aanwezig. Stamnummer 1 zit diep in de harten wat uitgedragen wordt met ongekende trots.

Wanneer datzelfde jaar met een uitwedstrijd van Sunderland een bezoek gebracht wordt aan Boleyn Ground is hij verkocht. Een intimiderend stadion, de supporters dicht op het veld. Het fanatisme verspreid over alle tribunes. Wat er op het veld gebeurd doet er niet toe. Alleen maar oog voor de passie er om heen. De emotie, het gezang. Voetbalbeleving is overal zo herkenbaar maar toch zo verschillend.

Derby Days boekomslag - auteur: De Twaalfde Man

Derby Days

De fascinatie voor de supportersbeleving blijft groeien. Zeker als het gaat om die ene wedstrijd van het seizoen. Dan wordt alles uit de kast gehaald. Iedereen schakelt een tandje bij. Wekenlange voorbereiding om prachtige sfeeracties te laten zien. Het gaat niet alleen om het resultaat op het veld, maar vooral ook om het aftroeven van je rivaal op de tribune. Laten zien wie de baas is.

De bucketlist wordt langer en langer. Het leven van festivals en feestjes wordt ingeruild voor het structureel reizen naar het buitenland. Steeds vaker gaat de camera mee. Bijzondere momenten worden vastgelegd op de gevoelige plaat. Vriendschappen worden gesloten, deuren gaan open. De Twaalfde Man staat met regelmaat tussen de harde kern. Van Sofia tot Glasgow en van Stockholm tot Sarajevo. Steeds vaker mag hij exclusief fotograferen vanaf het veld of voorop de corteo. Voetbal verbroederd.

In Derby Days vind je een verzameling van mooie reisverhalen die de beleving van de lezer doen prikkelen. Alsof je er zelf bij bent geweest. Deze verhalen worden versterkt met een selectie van foto’s plus een stuk achtergrondinformatie over de rivaliteit en historie van de derby. Het varieert van de heftige Belgrado derby tot een bijzondere Podgorica derby zonder publiek in de hoofdstad van Montenegro. Voor de liefhebber 26 hoofdstukken die even zo veel Europese landen vertegenwoordigen. Je wordt meegenomen naar alle uithoeken van het continent. Zo’n 250 pagina’s vol voetbalpassie! Zet jij hem alvast op je verlanglijstje?

Derby Days wordt eind 2019 verwacht vóór Sinterklaas en Kerst. Ideaal voor tijdens de donkere winterdagen. Na de zomer is de verwachting dat het boek al via pre-order te bestellen is. Zodra de informatie bekend is, zullen we je daarover informeren. Blijf onze pagina’s in de gaten houden of check die van De Twaalfde Man!

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %