Actueel

Degradatie River Plate een feit

Afgelopen week berichtten we er al over; Grootmacht River Plate verloor de eerste wedstrijd voor de promotie/degradatie met 2-0 van Belgrano. Gisteren stond in Buenos Aires de return op het programma en River diende deze wedstrijd te winnen om nog enig uitzicht te houden om volgend seizoen in de Argentijnse hoogste divisie uit te komen. Het pakte rampzalig uit voor Los Millonarios. River kwam nog op voorsprong, maar miste na de gelijkmaker van Belgrano zelfs een penalty waardoor de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel zou eindigen. De club, die in haar 110-jarig bestaan nooit degradeerde en maar liefst 33 landskampioen werd, mag dus een stapje lager haar kunsten vertonen.

En daar waren sommige River Plate fans op zijn zachtst gezegd niet echt blij mee. Uiteindelijk resultaat: Woedende fans die het veld probeerden te bestromen, vakken die binnen een paar minuten van zitvak naar staanvak werden omgetoverd, een enorme veldslag met de politie, ruim 50 gewonden en politie die met traangas en rubber kogels in de weer was. Bij de fans die niet bij de rellen betrokken waren, heerste verdriet, ontzetting en “waarom?“. Tranen vloeiden rijkelijk en het is nu herpakken voor de Argentijnse grootmacht.

En de degradatie van River zorgt er ook voor dat El Super Classico volgend seizoen niet gespeeld wordt. Gelukkig hebben we de laatste wedstrijd tussen Boca Juniors en River Plate van 15 mei nog uit het archief kunnen vissen:

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %