Actueel

‘Deel BN/De Stem-lezers is crimineel’

Bovenstaande kop is erg suggestief. Dat kunt u bij deze vaststellen. Een kern van waarheid zal er ook wel inzitten.

En als men dit maar vaak genoeg herhaalt zal bij een deel van de Bredase bevolking ongetwijfeld het beeld ontstaan, dat BN/De Stem een criminele krant is. Onterecht, maar het gaat gebeuren.

Waarom we dit dan toch schrijven? Tot tweemaal toe wordt NAC door voornoemde krant in verband gebracht met drugs of drugshandel. NAC ontvangt eens per twee weken een grote schare supporters en sponsors bestaande uit 18.000 individuen. Individuen die allen tezamen een weerspiegeling vormen van de maatschappij: jong en oud, arm en rijk. Hier zitten ook ongetwijfeld verkeersovertreders tussen, misschien zelfs wel autodieven. Tegelijkertijd zitten er ongetwijfeld ook helden tussen die wellicht ooit iemands leven hebben gered. Misschien zijn er zelfs NAC supporters die ooit het huis van de buren hebben geblust toen dit in lichterlaaie stond. Nog gekker? Oorlogshelden? We sluiten het niet uit. Zijn we daar uniek in? Wij denken van niet. Het geldt waarschijnlijk voor alle bedrijven, verenigingen, tijdschriften die meer dan 18.000 leden, supporters of klanten bedienen.

NAC sluit niet haar ogen voor problemen op de tribune of problemen rondom wedstrijden. Sterker nog, we doen er alles aan om ze op te lossen. Dat doen we naar onze mening heel behoorlijk en zeker niet alleen, maar in prettige samenwerking met allerlei partijen. Een goede journalist(e) is altijd op zoek naar nieuwtjes. We hebben er nog eentje: NAC is en heeft niet de oplossing voor alle wereldproblemen.

Aldus NAC op de officiële website naar aanleiding van berichten van de regionale krant BN/De Stem over NAC-supporters die betrokken zouden zijn bij drugshandel. Een club die op deze manier opkomt voor haar supporters is prijzenswaardig, ondanks dat natuurlijk ook eigenbelang hierbij een grote rol speelt. Toch is het een bericht dat journalisten hopelijk aan het denken zet. Drugscriminaliteit is maar drugscriminaliteit, maar in combinatie met voetbal wordt het kennelijk opeens interessant. In feite in het net zo interessant als bovenstaande vergelijking met de krant die deze criminelen misschien lezen, de auto die ze rijden of de winkel waar ze boodschappen doen. NAC geeft hiermee in ieder geval duidelijk aan van dit soort riooljournalistiek niet gediend te zijn, en is hiermee een voorbeeld voor andere clubs.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %