In de videotheek

De Waalse derby

De Belgische bond heeft een opvallend besluit genomen naar aanleiding van de uit de hand gelopen Waalse derby tussen Charleroi en Luik. Beide ploegen krijgen geen punten toegekend voor hun onderlinge wedstrijd naar aanleiding van het gedrag van hun fans. De wedstrijd werd rond de 70e minuut voor de eerste keer gestaakt, nadat de doelman van Charleroi werd door de uitfans bekogeld met vuurwerk en andere voorwerpen. Tien minuten voor tijd werd het duel bij een 1-3 tussenstand definitief gestaakt en deze keer naar aanleiding van het gedrag van de harde kern van Charleroi. Voor beelden van de incidenten klik hier.

Het is de vraag of de puntenmindering voor beide clubs wat uit gaat maken voor de onderlinge verhoudingen tussen beide kampen. Wij hopen stiekem van niet, want wij genieten altijd wel van beelden uit verhitte derby’s.

David Schulpen
Mijn naam is David Schulpen, ik ben student aan de Universiteit van Tilburg. In het weekend ben ik in mijn geboortestad: Sittard. Een van de hoofdredenen hiervan is, is dat ik sinds mijn elfde iedere thuiswedstrijd te vinden ben op de ‘terraces’ van Fortuna Sittard, waar ik fanatiek mijn clubje nao veure schreeuw.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %