Actueel

De rentree van een cultheld

01992668

Gisteravond zat ik achtereenvolgens naar het Barcelona van Luis Enrique en het Bayern München van Guardiola te kijken. Barcelona, dat tegen Villarreal speelde in het kader van de Copa del Rey en Bayern, dat voor de DFB-Pokal aan moest treden tegen Eintracht Braunschweig. Beide wedstrijden waren helaas niet bijster interessant.

Achteraf baal ik ervan dat ik niet naar de Premier League gekeken heb. Chelsea had het ontzettend lastig met West Ham en Manchester City won “maar” met 2-0 van Leicester, de rode lantaarn drager. In Newcastle was ook een interessante wedstrijd aan de gang, waar de ploeg uit de kuststad het opnam tegen ManchesterUnited. Dat deze twee teams tegen elkaar speelden, was nog niet eens zo bijster interessant. Een ander feit was dat wel. Aan het eind van het seizoen 2012-2013 werd er bij de Argentijn Jonás Gutiérrez een tumor ontdekt. Meteen gingen alle alarmbellen af en de speler van Newcastle ging meteen onder het mes. Toen later bleek dat er uitzaaiingen gevonden waren, moest er een chemokuur aan te pas komen om Gutiérrez kankervrij te maken.

Uiteindelijk was Gutiérrez in korte tijd weer genezen. Omdat hij echter geen speeltijd kreeg, vertrok hij op huurbasis naar het Norwich van zijn vorige coach Chris Hughton.

Gutiérrez speelde al 7 seizoenen voor Newcastle en is dit jaar bezig aan het achtste seizoen. De Argentijn is voor de fans een van de weinige echte culthelden in de selectie. Die eer dankt Gutiérrez aan het feit dat hij bij de club bleef toen zij degradeerde naar het Championship aan het eind van het seizoen 2008-2009. Uiteindelijk zou Newcastle maar één seizoen vertoeven op het tweede niveau.

Spelers zoals Gutiérrez maken het de moeite waard om nog steeds iedere week naar het voetbal in de Premier League te kijken. Op 28 februari j.l. zat Gutiérrez voor het eerst weer bij de selectie en werd hij tijdens zijn warming up door de fans van zijn club met een warm onthaal ontvangen. Het ontroerde de jongen uit Sáenz Peña en Gutiérrez heeft geleerd van de kleine dingen in het leven te genieten. Hij was ontroerd toen hij weer voor het eerst met zijn teamgenoten op het trainingsveld stond.

Toen ik vanochtend de sportkatern van de Telegraaf opensloeg, las ik niets over het verhaal en de rentree van Gutiérrez. Hij had namelijk zijn rentree gemaakt tegen Manchester United (hij had zelfs al weer een gele kaart te pakken), een wedstrijd die uiteindelijk met 1-0 verloren ging. Blijkbaar zijn dergelijke verhalen niet interessant voor de Nederlandse pers. Blijkbaar is het verhaal van Gutiérrez iets voor in de kantlijn. Blijkbaar is voetbal nog steeds belangrijker dan een levensbedreigende ziekte.

https://www.youtube.com/watch?v=YnMXqcfXyRw

(foto: Reuters / Dylan Martinez / PRO SHOTS)

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %