Amateurvoetbal

De Maurik Casuals geven kleur aan MEC’07

In 2007 fuseerden SV Maurik en vv EVW (Eck en Wiel Vooruit) samen tot MEC ’07. Twee clubs uit kleine naburige Gelderse dorpjes die in hun geschiedenis vooral actief waren in de vijfde klasse. In het seizoen 2018/19 promoveerde MEC naar de vierde klasse, waar het vandaag de dag weer vecht tegen degradatie. Klinkt als een doorsnee club zoals er in Nederland zoveel zijn. Waarom ze dan toch op In De Hekken verschijnen? De aanwezigheid van de Maurik Casuals!

De Maurik Casuals zijn opgericht in 2019 en bestaan dus inmiddels 3 jaar. Door Corona heeft alles natuurlijk wat stilgelegen, maar vooral in het afgelopen jaar is de boel flink gaan lopen. Op hun Instagramaccount Maurik_Casuals zijn dan ook al een paar mooie sfeeracties te zien. Allemaal gemaakt door een mannetje of 25/30 die uit Maurik of Eck en Wiel afkomstig zijn. Samen zorgen ze, ook tot groot plezier van de voetballers, voor sfeer bij de wedstrijden in de kelder van de vierde klasse. Support your local to the max! Tijd voor ons dus om eens een kijkje te gaan nemen in het piepkleine Maurik (4.580 inwoners).

Let’s go fucking mental

Vandaag staat de derby tegen het nabijgelegen SV Buren op het programma. De ideale gelegenheid voor de Maurik Casuals om eens groot uit te pakken. vooraf wordt er een prachtig doek opgehangen in PG-wear achtige stijl. “Let’s go fucking mental” staat er boven enkele mannetjes met pyro in de klauwen. Iets wat niet veel later in het echt ook staat te gebeuren. Met fakkels, rookbommen, vuurpijlen en Romeinse kaarsen is het een waar pyrofestijn in het verder toch zo rustige Maurik. Al met al is het een heerlijke sfeeractie. Onze dag is meteen goed!

Over de wedstrijd zelf zullen we het maar niet te veel hebben. 10 minuten voor de aftrap wordt besloten dat er op veld 2 gespeeld gaat worden, waardoor de hele boel weer mag verplaatsen. Daarmee is het nog niet gedaan met de pech. In de 36e minuut gaat het gruwelijk mis. Bij een 1-0 stand voor MEC loopt een speler van de bezoekers een dubbele beenbreuk op. Dit betekent ook gelijk het einde van de wedstrijd, omdat het geheel voor een lange tijd stilligt voor de ambulancewerkzaamheden. Zo komt de dag al een stuk vroeger dan verwacht ten einde. Tijd om dat verdriet weg te drinken in de kantine!

Sander Wesdijk
Altijd op zoek om de mooiste wedstrijden en stadions vast te leggen met mijn camera. Van het Nederlandse amateurvoetbal tot de tofste wedstrijden over de hele wereld!

Reageren is niet mogelijk.

0 %