Een aantal weken geleden lazen wij het bericht dat 14 Go Ahead Eagles supporters een stadionverbod hebben gekregen omdat ze in een Eindhovense kroeg voetbal zaten te kijken. Ja, dat lezen jullie goed, die hooligans en criminelen uit Deventer vonden het nodig om gezellig in de kroeg te gaan zitten. Met een biertje notabene!

De Eagles hadden een verplichte combi naar Eindhoven en de jongens uit Deventer hadden er logischerwijs geen zin in om met een Twix, een blikje cola en een steward in hun nek af te reizen naar Brabant en besloten gewoon lekker op eigen vervoer naar Eindhoven te gaan. Gewoon een dagje uit met de jongens, Een biertje hier, een biertje daar en wat kleffe happen tussendoor. De manier waarop we zo’n uitwedstrijd allemaal willen beleven.

Er viel geen wanklank in het centrum van Eindhoven, maar omdat ze in de kroeg werden herkend als supporters van de Go Ahead Eagles hebben ze nu alle 14 een stadionverbod te pakken. De politie gaf aan dat ze niet snapten wat supporters uit Deventer in een kroeg moesten terwijl hun elftal een paar kilometer verderop een wedstrijd speelde en de clubleiding uit Deventer veroordeelde deze trip omdat dit slecht zou zijn voor de reputatie van de club.

De politie hoort de regels, hoe belachelijk ook, te handhaven, dus in die zin is er weinig op ze aan te merken. Waar ze zich wel van moeten onthouden is dat onzinnige commentaar. De kroeg wint het namelijk altijd van het bezoeken van een wedstrijd waarbij je voor, tijdens en na zo’n pot wordt behandeld als een stuk stront. Er is voor de welwillende supporter al jaren lang geen lol meer te beleven aan uitwedstrijden en het is logisch dat mensen op zoek gaan naar alternatieven. Dat zo’n club dan ook nog durft te stellen dat dit soort tripjes schadelijk zijn voor het imago is al helemaal schandalig.  Ze deden niets fout, dus het had het bestuur van de Eagles gesierd als zijn hun eigen supporters hadden verdedigd. Blijkbaar beseffen ze in Deventer (en ze zijn geen uitzondering daar) niet dat deze supporters deel uitmaken van het kloppende hart van de club en dat er zonder (deze) supporters geen betaald voetbal zou zijn.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.