Actueel

De hekken bleven leeg

Westfalia Herne- FC Rheine 008

Hekken genoeg in het Stadion am Schloss Strünkede, sinds 1934 de thuishaven van SC Westfalia 04 Herne. Voor de paar honderd overgebleven trouwe fans de laatste jaren echter weinig reden om er met zijn allen in te gaan hangen. Eigenlijk al sinds eind jaren zeventig toen de excentrieke voorzitter, hoofdsponsor maar bovenal supporter Erhard Goldbach de club meesleepte in zijn val na te zijn ontmaskerd als belastingfraudeur. In plaats vanuit de Tweede Bundesliga de definitieve sprong naar de absolute top te maken werden de Traditionsverein en zijn supporters veroordeeld tot amateurvoetbal.

De afgelopen seizoenen moest de ooit trotse Westdeutscher Meister van 1959 alle zeilen bijzetten om zich te handhaven op het vijfde niveau van Duitsland. En elke keer slaagde de club erin het hoofd boven water te houden, tot op de laatste speeldag werd er gestreden om lijfsbehoud in de Oberliga Westfalen.

In de jaargang 2014-2015 is het eigenlijk niet anders. Halverwege het seizoen stond Westfalia troosteloos onderaan met slechts 6 punten uit 14 wedstrijden. En alsof dat nog niet erg genoeg was werd clubhuis Tilkowski geteisterd door een inbraakgolf en bracht een najaarsstorm ernstige schade toe aan het monumentale stadion. In de nacht voorafgaande aan het thuisduel tegen SV Lippstadt 08 zaagden teleurgestelde fans de palen van een der doelen doormidden waardoor die wedstrijd uiteindelijk geen doorgang kon vinden.

Westfalia Herne- FC Rheine 014

Maar als herboren ontwaakten de Schlossherren uit hun winterslaap. Werden onder de nieuwe trainer Holger Wortmann de eerste twee wedstrijden nog schlemielig verloren, daarna zette Westfalia een serie neer van zeven ongeslagen wedstrijden waarin op spectaculaire wijze met 4-3 werd gewonnen van buurman en rivaal Erkenschwick en een 1-1 gelijkspel bij koploper Rot Weiss Ahlen die pas in de 96ste minuut langszij kwamen… Helaas ging de voorjaarsstorm net zo snel weer liggen als hij was opgestoken en werden de wedstrijden daarna gewoon weer verloren. Toch gloort er weer hoop voor Westfalia. Een van de concurrenten uit de Oberliga Westfalen heeft aangegeven volgend seizoen wegens geldgebrek een niveau lager te gaan spelen en daarmee zou de huidige voorlaatste plaats die de club nu bezet voldoende zijn om zich opnieuw het vege lijf te redden.

Westfalia Herne- FC Rheine 031

Voor de laatst overgebleven fans die de club altijd trouw bleven nog geen reden tot juichen. Twee weken terug kwam FC Eintracht Rheine op bezoek en won vrij eenvoudig met 0-2. Alle 252 toeschouwers keerden wederom teleurgesteld huiswaarts: de hekken bleven leeg…

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %