Amateurvoetbal

De dorpenderby VV Beekbergen – SC Klarenbeek

Op achttien april jongstleden werd in Beekbergen de derby gespeeld zoals ieder dorp, stad, gemeente of provincie die heeft. De wedstrijd VV Beekbergen tegen SC Klarenbeek is één van de derby’s in de gemeente Apeldoorn. Hemelsbreed liggen beide dorpen vijf kilometer van elkaar verwijderd. De dag van de derby is de dag waar veel inwoners al dagen over voorbeschouwen. Wie gaan er spelen, wie is er favoriet en is de middenstip al gestolen. Nee, dat laatste blijft dit jaar achterwege maar het is altijd een ludieke actie.

Wel hebben supporters uit Klarenbeek ’s nachts nestjes met eitjes gemaakt op het sportpark. Het idee daarachter? De suggestie wekken dat Beekbergen bestaat uit zachte eitjes. Als de thuisclub deze editie weet te winnen wipt het over de bezoekers heen. Er valt dus, naast de eer, wat te winnen vandaag in de zondag vierde klasse F. Zoals iedere derby beaamt is het al vroeg gezellig op het sportpark.

Bij opkomst werden beide ploegen aangemoedigd met vuurwerk. Het overgrote deel aan rookpotten was geel wat van de thuisploeg kwam, maar ook de kleur blauw van de uitploeg was te zien. De thuisploeg wordt vocaal ondersteund door een heuse capo. Eerst met megafoon, maar later via een microfoon over de party speaker. De vocale support bestaat vooral uit pesterige Klarenbeek-liedjes, maar de liedjes om de eigen ploeg aan te moedigen ontbraken niet. Supporters van VV Beekbergen hebben zich ook van hun creatieve kant laten zien. De thuisploeg werd ook aangemoedigd door zelfgemaakte spandoeken. Na een kwartier gespeeld te hebben kwam het verzoek om te stoppen met het afsteken van vuurwerk. De buren van het sportpark, gelegen in een lommerrijk buitengebied, wisten tijdens de derby niet wat ze meemaakten.

Het meeste vuurwerk kwam echter van achter de sponsorboarding. Er was genoeg eer te behalen op het veld, maar er gebeurde weinig. Totdat kort voor rust de enige treffer van de middag gemaakt wordt. De bal werd op de pantoffel genomen en volleerde daarmee SC Klarenbeek naar een 0-1 overwinning. Dankzij deze treffer wipte SC Klarenbeek over VV Beekbergen heen. De ambiance na de wedstrijd was gemoedelijk en veel mensen kennen elkaar. Het bier zal bij de uitploeg echter beter gesmaakt hebben dan bij de thuisploeg.

Dank aan Han Balk voor de schitterende plaatjes!

Marti Meijers
Begonnen met groundhoppen in Dalymount Park waar het vuur is gaan branden voor nog meer avonturen. Voetballiefhebber in hart en nieren van Champions League tot aan 3e klasse zaterdag. Trotse eigenaar van een gebruikte Franse voetbal uit het jaar 1910.

Reageren is niet mogelijk.

0 %