In de actualiteit

De domste buscombi ooit

In de Hekken Shop

De buscombi heeft officieel haar dieptepunt bereikt. Aanstande vrijdag zullen 6 (ZES!) “supporters” van Jong AZ met een verplichte buscombi afreizen naar de zogenaamde derby tegen Telstar. Dit zal dus zijn met een negenpersoonsbusje. Een absolute farce en een goed voorbeeld van compleet doorgeslagen maatregelen.

De aanleiding voor deze keuze is dat het tijdens Jong AZ – Telstar vorig jaar onrustig was tussen beide supportersgroepen. Er kan nog niet gesproken worden over rellen of vechtpartijen, onrustig is schijnbaar al erg genoeg. Dat het op een sportpark snel mis kan gaan is redelijk goed te begrijpen. Vandaar dat het ook geen verrassing was dat de onderlinge wedstrijd dit jaar werd gespeeld in het stadion van AZ i.p.v. het jeugdcomplex.

Dat echter nu een handjevol, met vrij vervoer had het aantal vast iets hoger gelegen, supporters van Jong AZ deze maatregel krijgen opgelegd voor de terugwedstrijd is simpelweg komisch. Het laat toch wel zien dat we als Nederlands voetbal redelijk diep aan het zinken zijn. Laten we hopen dat het minibusje kogelvrije ruiten heeft met zware bepantsering. Anders zie ik toch niet in hoe de uitsupporters vrijdag veilig weg kunnen komen van het stadion van Telstar. Dit is vragen om problemen!

Via lezers krijgen wij te horen dat er vorig jaar toch een hoop “gedoe” is geweest ín het stadion. Naar ons idee helpt een combi/vervoersregeling niet tegen “gedoe” in een stadion. Bestuurders en politici kiezen voor de makkelijke oplossing.

In de Hekken Shop
In de Hekken Shop
Over de schrijver

Geboren in 1996 en een leven lang verliefd op NEC en voetbal in het algemeen. Helemaal gek van groundhoppen, vergane glorie en amateurvoetbal. Actief als zeer matige spits in de reserve vijfde klasse.
Ook leuk om te lezen...
In de actualiteit

Terugblik op mooie Europese avonden

In de actualiteit

Rijeka en haar verloren Stadion Kantrida

Het seizoen 2019-2020

Het seizoen 19/20 van: AZ Alkmaar

België & Nederland

AZ keert terug op 'holy ground' met bloedstollende ontknoping