Actueel

De derby van Puglia

Bij Italiaanse derby’s lopen de gemoederen altijd hoog op en bij de derby van Puglia tussen Lecce en Bari is dat niet anders.

Nadat de wedstrijd al een aantal jaar niet was gespeeld (degradaties) was het gisteren weer raak. In de dagen voorafgaand aan de derby was er veel commotie omdat de lokale politiek en politie geen publiek wilden zien bij de wedstrijd. Dit omdat ze (waarschijnlijk terecht) bang waren voor rellen tussen de twee rivaliserende groepen. Hoe diep de haat zit bleek vorige maand toen supporters van Lecce Souleymane Diamoutene, nu van Lecce, maar voorheen van Bari aanvielen op basis van zijn verleden bij die andere club.

Na hevige protesten en politieke bemoeienis werd er een compromis gevonden, van de thuisclub waren alleen de fans met een seizoenkaart welkom en de gasten uit Bari mochten alleen komen als ze in het bezit waren van de verplichte uitkaart. Ondanks de maatregelen, die op basis van het verleden tussen beide clubs waarschijnlijk terecht waren ging het er ouderwets passioneel aan toe op het veld en op de tribunes. Bari won met 0-1 door een doelpunt van Okaka (hekkenhanger) en daardoor mogen zij zich voor even kampioen van Puglia noemen.

[slideshow id=1]

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %