Voetbal in Nederland

De charme van de beker

Het was weer genieten in de eerste ronde van de KNVB Beker. Van stunts bij IJsselmeervogels, GVVV en Groene ster tot pyro van Oss, Groningen en Twente. Ook de absolute hoogtepunten bij Hoek en Excelsior 31 mogen genoemd worden. En natuurlijk gewoon de charme die je alleen bij dit soort wedstrijden vindt zoals bij H.V. & C.V. Quick en Goes. Daarom een lekker overzicht met al het moois dat deze bekerronde te bieden had!

De stunts

Het is wel eens meer geweest, maar in deze eerste ronde moesten we het doen met drie echte stunts. GVVV uit Veenendaal wist mede door een doelpunt van Berry Powel Helmond Sport uit te schakelen. De bezoekers werden al voor de achtste keer uitgeschakeld door amateurs. Traditie dus!


Op dezelfde avond wist amateurgrootmacht IJsselmeervogels af te rekenen met FC Den Bosch. De Bosschenaren waren de dupe van een snelle rode kaart en moest zich met 3-0 gewonnen geven in Spakenburg.


De grootste stunt kwam echter in Limburg. Groene Ster, spelend in de Hoofdklasse, wist na penalty’s af te rekenen met Eredivisionist VVV Venlo. Het leidde tot lekker ouderwets gejuich bij de keeper van de thuisploeg.

De charme

Cambuur mocht zich opmaken voor een reis van ruim drie uur naar Goes, om daar vervolgens na 10 minuten zonder licht te zitten… Charme van de beker!


Bij H.V. en C.V. Quick hadden ze ondertussen een lekker doek gemaakt voor de wedstrijd tegen Willem II.

Nu we het toch over doeken hebben. NAC Breda kwam met een ongekend mooi doek voor de Poolse bevrijders van Breda 75 jaar geleden. Om stil van te worden.

De pyro

Bij Top Oss was uit de loting een ware stadsderby gekomen. Zij werden gekoppeld aan O.S.S.’20. En dus pakten de ‘bezoekende’ supporters uit met een hele grote pyro show.

FC Twente ging in Groesbeek op bezoek bij de Treffers en ook zij hadden het nodige vuurwerk mee het sportpark op genomen.

De gaafste actie kwam echter niet van een profclub, maar juist van een amateurclub! HSV Hoek had een geweldig doek, gecombineerd met vuurwerk bij zowel de laatste training als de wedstrijd zelf. Zo veel, dat het beter in een los artikel past (Klikken maar)!

Ook Excelsior 31 heeft al een reputatie opgebouwd en kon dus niet achterblijven voor de wedstrijd tegen FC Utrecht. De laatste training was spectaculair!

Het randje

Bij sommige wedstrijden werd ook het randje opgezocht en overheen gegaan. Voorafgaand was er vuurwerk bij Achilles Veen tegen Roda, na afloop ging het vooral over vechtpartijen tussen beide supportersgroepen.

Bij Groningen mochten ze na afgelopen weekend nu wederom op bezoek in Friesland. Ditmaal bij Harkemase Boys. De pyro tijdens de wedstrijd zijn wij zeker supporter van. Het knalvuurwerk vlak naast de keeper ietsje minder. De wedstrijd werd dus ook even gestaakt.

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %