Voetbal in Rusland

CSKA Moskou – Sterkste tegenstander Feyenoord

De Rotterdammers mogen hun borst nat maken, het belooft een heksenketel te worden in Rusland. Zelfs in tijden van Corona.CSKA is de club van het leger en één van de meest succesvolle clubs van Rusland. Het laatste decennium strijdt de CSKA steevast mee om de prijzen. Ondanks twee matige jaren, staat Feyenoord een grootse uitdaging te wachten tegen CSKA. 

De enige die de hegemonie van de hoofdstad aan kan is Zenith uit Sint Petersburg. De rivaliteit tussen de grootmachten wordt niet alleen uitgevochten op het veld, maar ook op massale wijze op de tribunes. Prachtige, grootschalige sfeeracties zijn eerder regel dan uitzondering. De Russische clubliefde uit zich in ongekende passie.

Moskou

Het hart van Rusland telt maar liefst 10 miljoen inwoners en is daarmee een wereldstad van formaat. Op voetbalgebied hoef je jezelf niet te vervelen, maar buiten de stadions al helemaal niet. Moskou heeft een centrum wat bruist, waar ontzettend veel valt te zien. Uiteraard het beroemde Rode Plein, maar wist je dat ook de metrostations stuk voor stuk een bijzondere bezienswaardigheid zijn? Ondergronds reizen doen de Russen in ieder geval in stijl.

Strijd om de stad

De oudste rivaliteit is er tussen Spartak en Dinamo. Helaas heeft laatstgenoemde het jaren moeilijk gehad. Aartsrivalen Spartak en CSKA zijn lange tijd de clubs geweest die de dienst uit maakten, wat een heftige rivaliteit heeft opgeleverd die zelfs tot over de grens gaat. Lokomotiv is zich echter de laatste twee decennia steeds meer in de top gaan nestelen wat tot bekerwinst in 2017 en de titel in 2018 leidde. Afgelopen seizoen wist ook Dinamo zich weer bovenin te melden, eindigde zelfs een plek boven Spartak. De strijd gaat nu tussen de grote vier! Moskou is daarmee één van de meest dynamische voetbalsteden van Europa, een walhalla voor de liefhebber van voetbalreizen.

CSKA

In 1911 werd de club al opgericht en is daarmee één van de oudste van het land. CSKA heeft, in tegenstelling tot Wolfsberger AC, één van de grootste ultragroeperingen van het land. Aangezien in Rusland weinig Coronamaatregelen zijn, zal het vast en zeker een heet avondje worden. Ook met maar 30% in het 30.000 stoelen tellende VEB-stadion.

De club staat momenteel derde, slechts twee punten achter op koploper Zenit.

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %