In de actualiteit

Brussels Express

Afgelopen zaterdag stond een duel der traditieclubs gepland, Royale Union Saint-Gilloise nam het op tegen Royal Antwerp Football Club. Stamnummer 1 mocht op bezoek bij het immer sympathieke Union, stamnummer 10 en winnaar van 11 landstitels en 2 bekers.

Dinsdagavond werd het bevestigd, geen combi naar Union! Er kwam op Facebook een evenement voor een treinreis naar onze hoofdstad en het was dus tijd om even old school de trein te nemen naar Brussel. Om 13 uur werd er verzameld in de Irish pub op de bekende ‘De Keyserlei’ te Antwerpen. 250 à 300 fans kwamen samen en het galmde al snel door het centraal station van Antwerpen: ‘We hate Brussels and we hate Brussels… we are Brussels haters!‘ In de trein was het als vanouds genieten, iemand met een box voor een lekkere beat, veel bier, gezang en gelach. Het gevoel van vrij te zijn doet soms echt deugd. Vele fans kennen het wel, je komt aan in een stad en je wilt je laten horen en zeker ook laten zien. Wij komen van Antwerpen en we zijn hier!

We komen aan en het galmt door de straten: ‘We’re from Antwerp, We love the Great Old!‘ Mensen nemen foto’s, maken video’s en wij… wij genieten. Alles is zeer vredig, met respect en met veel sfeer verlopen, zoals het hoort dus. Na een pintje gedronken te hebben in het centrum trekken we naar het Koning Boudewijnstadion, een saai en ongezellig stadion, ik had persoonlijk veel liever terug in het Dudenpark gespeeld, de normale thuisbasis van Union, maar we maken er het beste van. Antwerp heeft voor deze uitwedstrijd 2238 tickets gekregen en deze zijn allemaal de deur uit, The Great Old staat op de eerste plaats in het klassement en bij velen is het gevoel vrij goed.

De wedstrijd start ook goed voor de rood-witten, aanvallend en goed voetbal brengen in minuut 19 de 0-1. Het vak ontploft! De eerste helft is voor de rekening van Antwerp, de tweede helft neemt Union het heft meer in handen en dat resulteert uiteindelijk in de 1-1. Dit is ook de eindstand en ik denk dat Antwerp hiermee wel kan leven. Enkel de bizarre rode kaart voor Kevin Debaty, de keeper van Antwerp, is een domper. Al bij al een fantastische dag zoals het hoort te zijn, veel sfeer, pyro en een leuke treinreis. Brussel was voor één dag van ons! Volgende week wacht nummer twee K. Lierse S.K, die slechts 1 punt achter Antwerp staan. Op drie speeldagen van het einde is het één van ons die de kampioenswedstrijd tegen Roeselare mag afwerken, een echte topper dus.

Meer foto’s van deze heerlijke awayday zien? Klik hierrrr!

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Levy van Gorp
Over de schrijver

Sfeer en passie is zijn drijfkracht, stadions zijn thuis. Levy houdt het liefst van 90 minuten gezang, pyro en oude stadions. Ondertussen heeft hij al zo'n 300 stadions bezocht in meer dan 30 landen en blogt hier over op zijn eigen weblog. Heeft een abonnement op Royal Antwerp Football Club en Borussia Dortmund.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  De krant van Hypocriet Nederland

  In de actualiteit

  Gastvrij FC Volendam: NAC Breda met 1400 uitsupporters naar de Dijk

  In de actualiteit

  Bekerfinale 2019: Honger, passie en veel pyro!

  Ajax Champions LeagueIn de actualiteit

  Spurs away: de weg naar de finale?!