Actueel

Brigata Fanatico: Blote borst in de sneeuw

De commentator van Fox Sports begaf het ongeveer van verbazing. Terwijl de sneeuwvlokken neerkwamen op de spelers van FC Emmen en Heracles Almelo ging één supporter wel heel ver voor zijn club. Met blote borst stond er één man de Brigata Fanatico van de thuisploeg op te zwepen. Ook de mensen thuis reageerden vol verbazing. Deze man moest toch wel aan een ander soort wit poeder zitten om zo gek te zijn? 

Het deed voor ons een beetje Oost-Europees aan. Wat het weer ook moge zijn, shirt uit en met zijn allen de kou trotseren voor jouw club. Wij besloten daarom eens achter de ophef te duiken en op zoek te gaan naar het verhaal van deze Emmen-supporter die iedere week klaar staat om zijn cluppie aan te moedigen.

Ha Luc! Dat was me de aandacht wel die na afgelopen zondag op jou neerdaalde. Vertel eens, hoe lang sta je nu al voor de Brigata Fanatico om ze een beetje op te zwepen?

Zolang de Brigata bestaat, sta ik al voor de groep. Eigenlijk ben ik zelfs al een aanjager vanaf het seizoen 2005/06, mijn eerste echte seizoen bij FC Emmen. Ik ben nou eenmaal ongelooflijk fanatiek en ik wil heel graag anderen daar in mee sleuren. Vanaf dit seizoen staan we ook echt op een verhoging. Eigenlijk wou ik dat eerst niet, maar ik kwam er helaas niet onder uit. Qua bereik is het wel een hele verbetering.

Van jou hoefde het dus allemaal niet zo? Zo’n verhoging enzo.

Haha nee, ik vond de situatie eigenlijk wel goed zo. Eenmaal erop voelde ik me er wel thuis. Ik hou gewoon echt van het opzwepen. Alleen op alle aandacht die er nu bij komt had ik niet op gerekend.

En die aandacht was er na afgelopen zondag zeker. Wat vond je zelf van de reacties op Twitter en Facebook? Er werd al snel gesuggereerd dat je wel van een ander soort wit poeder moet houden…

Ik kan er wel om lachen eigenlijk. Ik ben een normaal werkende jongen met een eigen woning en een lieve vriendin. Ik draai dus gewoon normaal mee in de samenleving. Alleen ben ik dus een beetje fanatiek.

Maandag ben je dus niet ziek thuisgebleven zoals de commentator voorspelde?

Nee hoor, ik ben nog steeds niet ziek geworden en dat gaat ook niet gebeuren. Ik was maandag hoogstens een beetje brak…

Ook met iets beter weer staan Luc en zijn vaste maat zonder shirt.

Wat vonden je mede-supporters van jouw actie dan? 

Die zijn ondertussen wel wat gewend van mij. Tenminste, de supporters die al jaren komen dan. Ik heb al vaker onder barre omstandigheden zonder shirt gestaan. Alleen toen was het nog in de Juup, dus bleef het grotendeels onopgemerkt. Sommigen keken me wel een beetje raar aan zondag, maar ik vermoed dat ze het wel kunnen waarderen.

En waar was je vaste maat zondag? Vond hij het soms te koud?

Hij had wat andere verplichtingen i.v.m. het afscheid van Wim Beekman op het veld. Ik stond er dus een keer alleen voor. En dit ging blijkbaar best oké.

Hij heeft dus mooi zijn momentje in de spotlights gemist…

Ja, of hij voelde hem al aankomen en kneep er daarom tussenuit haha.

Achja, ik doe het niet voor spotlights. Het gaat mij puur om het verbeteren van de sfeer.

Dus volgende week kunnen we gewoon verwachten dat je weer hetzelfde blijft doen?

Ja hoor, ik ga er niet door veranderen. Het zit nou eenmaal in mij en het gaat er ook nooit meer uit. Dus de volgende keer zie je me waarschijnlijk gewoon weer in de blote pokkel op beeld.

Headerfoto: Fr88nk

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %