Eredivisie

50 jaar FC Utrecht!

Op 1 juli 1970 werd FC Utrecht opgericht. Een 50-jarig jubileum moet groots gevierd worden, dus trokken gister veel supporters naar De Galgenwaard om hier werk van te maken.

Successen

Utrecht is weliswaar een van de jongere clubs van Nederland, maar toch zijn ze niet weg te denken uit de Eredivisie. Sinds 1970 speelt Utreg onafgebroken op het hoogste niveau.

Zowel in 2003 als 2004 wint Utrecht de beker. In 2016 wordt in de finale verloren van Feyenoord, waar dit jaar eigenlijk een revanche zou moeten hebben plaatsgevonden. Een overzicht van het seizoen van FC Utrecht dit jaar vind je via deze link.

De Europese prestaties van deze eeuw zullen ongetwijfeld een van de hoogtepunten zijn in de geschiedenis van de club. Zo versloeg het team Celtic in de play-offs voor de Europa League in 2010, waarna de groepsfase werd behaald. In deze poule waren grote namen als Liverpool en Napoli te gast in De Galgenwaard.

Verzamelen bij het stadion

Rond 22:00 werd er verzameld bij het stadion van de club. De regen mocht de pret niet drukken. Een grote groep supporters staat buiten af te tellen en de sfeer zit er goed in. Stipt om twaalf uur ’s nachts kleurt de Domstad rood. Vele fakkels en vuurpijlen worden afgestoken. Op internet duiken beelden op van de vuurzee die tot ver in Utrecht te zien is!

 

 

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %