Eredivisie

Ben-Side organiseert ‘March For Victory’ voorafgaand wedstrijd

De Ben-Side organiseerde voorafgaand de wedstrijd AZ – PSV de vierde ‘March For Victory’. Honderden supporters verzamelden in het centrum van Alkmaar om vanaf daar naar het stadion te lopen. Dit ging gepaard met een hoop vuurwerk en veel gezang en zorgde voor vette beelden in de oude binnenstad.

Ben-Side

Eerder deze week kwam de Ben-Side met een oproep. Om 17:00 verzamelden de supporters op het Waagplein, waar de groep om 17:30 richting het stadion vertrok. Dit is de vierde keer dat de groep een ‘March For Victory’ organiseerde. Een paar jaar geleden verzamelden we wat beelden van deze corteo van AZ.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BEN-SIDE (@bensideloyals)

Veel vuurwerk

Het werd snel duidelijk dat oudejaarsavond voor de deur staat. Niet alleen de welbekende rode fakkels werden afgestoken. We zagen onder andere romeinse kaarsen, pijlen en een hoop potten de lucht in vliegen.

Om 17:30 begon de groep te lopen en werden de eerste liederen ingezet. De sfeer zat er lekker in bij de grote menigte:

In elke straat trok de mensenmassa en rode vuurzee veel bekijks van de buurtbewoners. Sommigen filmden vanaf hun balkon of namen een kijkje bij hun voordeur. Anderen bleven vanachter de gordijnen kijken. Eén (wereldvreemde) man vroeg: ‘Voor welke club zijn jullie?’

Andere sfeeracties

De laatste seizoenen kwamen de jongens van de Ben-Side met een aantal mooie sfeeracties. Check bijvoorbeeld deze link, toen er bij AZ – Real Sociedad 100 lichtkogels werden afgeschoten. Of bekijk de video van de laatste ‘March For Victory’ in januari 2023 hieronder:

Meer beelden van zullen verschijnen op de accounts van Ben-Side Loyals en Ben-Side Alkmaar.

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %