Against Modern Football

Bam: stand your ground!

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Het nare spelletje is bij FC Utrecht nu echt begonnen. Na de buitenproportionele vervolging van personen die zich buiten het stadion hebben misdragen, is het nu de beurt aan de jongens die in het stadion dingen deden die niet mochten volgens bepaalde richtlijnen. Of daarvan verdacht worden tenminste… Eén van deze jongens ken ik toevallig. Hij was een voorman van de UCS en leefde voor die mentalitá ultra, iets wat hij helaas niet heeft weten over te brengen bij de andere supporters. Deze fanatieke jongen heeft een stadionverbod gekregen van maar liefst 36 maanden. Waarschijnlijk omdat hij zich inzette voor de terugkeer van ECHTE SFEER bij FC Utrecht en daarom zijn nek uitstak. Dat nek uitsteken heeft hem de kop gekost. De club kent zijn gezicht en weet welk seizoenskaartnummer daar bij hoort en hij is dus een makkelijke prooi voor de “veiligheidsmensen” binnen de club. Het is gewoon puur het uit de weg ruimen van figuren die soms wat fanatieks doen. Iets wat de sfeer verbetert maar wat door billenknijpers als gevaarlijk kan worden beschouwd. Deze jongens lopen niet in de pas, maar staan voor de club op de oude manier: met passie en strijd. Maar dat willen de heren op het pluche niet meer. Strijd en passie kunnen namelijk ook resulteren in rellen, dat gebeurt vrijwel nooit, maar het kan. Dat is genoeg reden om de supporters die zich, in de ogen van bestuurders, te fanatiek gedragen bij de eerste de beste mogelijkheid de toegang tot het stadion te ontzeggen.

De persoon in kwestie is een first offender. Krijgt meteen drie jaar voor, en nu komt het, “aan voetbal gerelateerd wangedrag waardoor het aanzien en/of het belang van het voetbal kan worden geschaad”. Wolliger kunnen we het niet maken. Oh ja, ik was nog even vergeten te vermelden dat het gaat om een “gegrond vermoeden”. Een gegrond vermoeden is ook een vermoeden en dus geen zekere vaststelling. Belachelijk om daar drie jaar SV voor te geven. Maar ja, het dient natuurlijk het grotere doel: voetbalstadions veranderen in theaters waar belevingsproducten worden aanschouwd door toeschouwers die lachen en klappen als daar om wordt gevraagd. En die de buidel trekken natuurlijk.

Bam, vecht het aan, stand your ground. Jij verdient dit niet.

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Start de normalisatie: supporters Heerenveen rijden verkeerd, krijgen stadionverbod

  België & Nederland

  Derby van het Noorden overschaduwd door stadionverboden Heerenveen

  In de actualiteit

  Opmerkelijk: Stadionverbod voorzitter Club Brugge

  In de actualiteit

  RTL 7