Ballen op de BergHet begon ooit op Twitter, waar een aantal voetballiefhebbers zich afvroeg hoe het toch met Wamberto ging. Na maanden voorpret en een hoop geregel was het zover, in het prille voorjaar van 2012 stapten ze op de trein naar Vlaanderen voor de Wamberto Tour, het was een iconische dag vol mooie verhalen en prachtige herinneringen.

Enkele maanden later, tijdens het jaarlijkse Soccer Rocker festijn werden de plannen voor een volgend evenement geboren en na maanden intensieve voorbereiding werd in november het IndenBanvanAbe gehouden. Een ode aan het klassieke voetbal in het stadion van voormalig profclub HFC Haarlem waar een wedstrijd werd gespeeld tussen een team van de FC Blogbroeders en de Royal Dutch Press.

Het team van de blogbroeders bestond uit spelers van ons aller In de Hekken, maar ook van Voetblah, Rodzooi, Kent U deze nog? Stadiongebod, Catenaccio, Doordebenen en Schwalbe United, om er maar eens een paar te noemen. Het team van de voetbaljournalisten trad aan met mannen als Sjoerd Mossou, Willem Vissers, Edwin Struis, Rob Fleur, Paul Onkenhout, Koen Greven en Simon Zwartkruis. De FC Blogbroeders werden gecoacht door de meest beroemde voetbalsnor in de vaderlandse voetbalhistorie Abe van den Ban, die werd geassisteerd door één van de weinige Nederlanders die twee WK finales hebben gespeeld; Johnny Rep. De journo’s hadden Hans Kraay junior en Willem van Hanegem als begeleiders. Sierd de Vos gaf commentaar, Jan Keizer was de scheidsrechter; het was alsof we in een soort voetbalversie van Back to the Future waren gekomen.

Het werd een onvergetelijke middag, met een overwinning ‘op z’n Duits’ door de bloggers, waarna er nog een uitgebreid programma volgde in de kantine. Biertje er bij, broodje kroket, een talkshow, een voetbalquiz, oude herinneringen, een evenement dat niet snel vergeten zal worden. En zeker voor herhaling vatbaar was.

Ballen op de BergEn dus hebben de mannen van FC Blogbroeders een nieuw project georganiseerd; Ballen op de Berg. Ditmaal zal het festijn plaatsvinden op de Wageningse Berg, waar de plaatselijke FC jarenlang heeft gespeeld. Op het programma staat wederom een wedstrijd tussen de FC Blogbroeders en de Royal Dutch Press. Maar dit is slechts de opmaat voor de echte wedstrijd tussen een team van Oud FC Wageningen en Oud Vitesse. Een heuse Gelderse derby dus.

En denk je dan ‘Oud Vitesse en Oud FC Wageningen?’ Denk dan aan spelers als Frans Thijssen, Gerdo Hazelhekke, Nicky Hofs, Glenn Helder, Martin Laamers en Jhonny van de Beukering. Maar denk ook aan Jan van Halst, die bij beide clubs gespeeld heeft en tussen de wedstrijden op zal treden, evenals een aantal andere artiesten en nog veel meer! Het commentaar zal gegeven worden door Eddy Poelmann, Abe van den Ban heeft al toegezegd te komen en waarschijnlijk zul je nog veel meer voetbal coryfeeën van vroeger en misschien wel nu tegen het lijf lopen op de Berg.

Ballen op de Berg zal plaatsvinden op vrijdag 13 september vanaf 16:00 uur, de toegang is gratis, er is gewoon bier en een snackwagen, geen combi-regelingen, ouderwetse staanplaatsen, gras en je loopt er zomaar kans de mannen van In de Hekken tegen het lijf te lopen! Wij proberen er allemaal te zijn die dag.

Check de Facebook Page en volg het Twitter account voor meer informatie en kom vooral langs op dit feest van het pure voetbal!

Gogme United
Gogme United is het alter-ego van Marcel Stephan (Amsterdam 1964), Ajacied sinds 1976 en daarmee hekkenhanger pur-sang. Verantwoordelijk voor onder andere onze literaire rubriek In de boeken Naast In de Hekken schrijft Marcel artikelen op z'n weblog Gogme United en is hij de oprichter/eigenaar van Gogme Web Services

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.