the back page newcastle

The Back Page is een kleine voetbalwinkel in het centrum van Newcastle. Een onder voetbalfanatici zeer geliefde voetbalshop, op een steenworp afstand van St. James’ Park, het stadion van Newcastle United. Met een flink aantal aan diverse voetbalproducten voelen voetballiefhebbers zich in The Back Page als een kind in de snoepwinkel. Pure cult!

Verplicht bezoek

The Back Page is iedere dag geopend en opent ook de deuren rondom avondwedstrijden van Newcastle United. Iedere voetbalfan die Newcastle United bezoekt is haast verplicht de winkel te bezoeken. Vanaf St. James’ Park loop je China Town binnen, waar enkele straten verder het van buiten schattig ogende winkeltje aan de St. Andrews Street te vinden is.

Tussen kunst en kitsch

Tussen de vele mokken, shirts, sjaaltjes, sleutelhangers en dartborden met clublogo’s, vind je ook kostbare juweeltjes. Gesigneerde shirts van Newcastle-legende Alan Shearer en een keepersshirt van Tim Krul zijn een greep uit de topcollectie. Ook zijn staan affiches van wedstrijden uit het verleden in de verkoop.

Programmaboekjes

In The Back Page vind je veel programmaboekjes van thuiswedstrijden van Newcastle United, maar ook van andere clubs. Van legendarische wedstrijden uit de jaren 50, tot recente topwedstrijden. Natuurlijk geldt: hoe schaarser of gewilder de programmaboekjes zijn, hoe hoger de prijs.

the back page

Boeken en dvd’s

Naast deze lectuur vind je ook een flink scala aan semi-literaire Engelstalige boeken over voetbal: biografieën, verhalen van fans, achtergronden over clubs en derby’s. Maar ook zijn er tal van dvd’s te koop, zoals van complete FA Cup-finales, terugblikken op WK’s en fandocumentaires.

voetbalboeken

Winkel en museum

Bovenstaande is slechts een kleine greep aan het veelzijdige aanbod van The Back Page. Groot is de winkel niet, maar nauwe wandelgangen en opeengepakte attributen zorgen ervoor dat het aanbod ruim is. Kortom, The Back Page is een voetbalmuseum dat eigen stukken verkoopt. Pure cult en daarom alleen al een bezoek waard.

voetbalsouvenirs

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.