Voetbal in België

Avondje vertoeven in de krochten van het Belgische amateurvoetbal

Op het moment dat de competitieschema’s uitkomen, schrijf ik net als een hoop andere voetballiefhebbers een aantal affiches meteen in de (digitale)agenda. Zwarte Leeuw moet een keer bezocht gaan worden, bij voorkeur met een wedstrijd tegen Racing Mechelen of Lyra Lierse. Het wordt uiteindelijk de wedstrijd Zwarte Leeuw – Lyra Lierse. Mede omdat Zwarte Leeuw een spectaculaire pyroshow hield bij Lyra Lierse. De verwachtingen waren dus hooggespannen.

Sfeer in een bloedmooi stadion

Bij binnenkomst waan je je in een andere tijd. Het Louis van Roeystadion is prachtig. Geweldig. Pure nostalgie. Onbeschrijfbaar, dus dat ga ik ook niet doen. Alhoewel, het is wel de moeite waard om te vermelden dat het stadion uit vier prachtige staantribunes bestaat.

Luttele seconden voor de aftrap halen de thuissupporters een doek tevoorschijn met daarop de tekst “alles op eigen kracht”. De boodschap wordt wat versterkt met gezang, pyro en donkere rook. Aan de andere kant van het stadion zijn de uitsupporters van Lyra Lierse in de hoek te horen. De sfeer lijkt er dan ook goed in te zitten!

Oersaaie wedstrijd

Zowel de eerste als de tweede helft is niet om aan te gluren. De bal wordt niet vaker dan drie of vier keer naar de juiste kleur gepasst. Gelukkig valt er genoeg te genieten op de tribunes! De uitsupporters tonen regelmatig pyro om het slechte niveau van de wedstrijd te doen vergeten en ook in de tweede helft is het niet anders. In de tussentijd lijkt de avond af te stevenen op een doelpuntloze wedstrijd. Terwijl de uitfans nog massaal achter hun ploeg gaan staan, zwakt het gezang in het thuisvak af.

Nadat de scheidsrechter de wedstrijd heeft afgefloten, komen de supporters van Zwarte Leeuw nog eenmaal met een portie pyro aanzetten. De supporters van Lyra Lierse bedanken de spelers voor hun inzet en de spelers bedanken op hun beurt de onvoorwaardelijke steun van hun supporters. Ook één van de stewards wil tussendoor de show stelen door voor het uitvak te staan en de boel op te zwepen met wilde armgebaren.

Die 0-0, ach, wat maakt het achteraf uit. Een goede sfeer, pyro, mooie doeken en een fan-tas-tisch stadion….ingrediënten die het slechte spel doen vergeten. Voetbalmagie pur sang! Geniet van de foto’s. Helaas zijn die van wat mindere kwaliteit dan jullie gewend zijn. Het stadion was érg donker.

Foto’s

Danny Otto
Trotse supporter van ADO Den Haag, aanwezig op vak O (Midden-Noord). Enorme voetballiefhebber die bij elke buitenlandse trip de voetbalcultuur wil proeven.

Reageren is niet mogelijk.

0 %