Actueel

April 2017: Terreur Borussia Dortmund, Three Little Birds

Het jaar 2017 zit er bijna op en de tijd is aangebroken om terug te blikken op het afgelopen jaar. In de Hekken blikt per maand terug op de belangrijkste gebeurtenissen. Vandaag is het de beurt aan de maand april, waarin onder andere Borussia Dortmund te maken kreeg met terreur en hadden de Ajax supporters een geweldige avond in Gelsenkirchen.

Grote derby in Polen

Polen en pyro. Twee termen die we het afgelopen jaar vaak in een zin hebben gebruikt. Ook tijdens de derby tussen Lech Poznan en Legia Warschau afgelopen april, was het genieten geblazen. Waar het voor Poolse begrippen vanwege een gebrek aan tifo’s op visueel gebied wellicht een beetje tegenviel, was het vocaal weer top van beide kanten. Vooral de pyroshow in het uitvak was van grote klasse.

https://www.youtube.com/watch?v=0eFEUZEuPWw

Terreur Borussia Dortmund

Heel de voetbalwereld raakte in schok. Toen Borussia Dortmund vanuit het hotel met de bus op weg was naar het stadion voor de wedstrijd tegen AS Monaco, werd het geraakt door explosieven. Dortmund-verdediger Marc Bartra liep verwondingen op aan zijn hand en arm. Door deze aanslag werd de wedstrijd uitgesteld. Om onderdak te regelen voor fans van AS Monaco, die niet van plan waren de nacht door te brengen in de stad werd een actie gestart. Via #bedforawayfans werden op sociale media slaapplekken aangeboden. Voetbal verbroedert!

Één dag later werd de wedstrijd ingehaald en de Dortmund-supporters lieten zich niet bang maken door de gebeurtenissen. Massaal kwamen zij naar het stadion om hun club en hun spelers te steunen in deze moeilijke tijden.

Promotie Portsmouth FC

Door financiële problemen, zakte Portsmouth af naar de onderste regionen van het Engelse voetbal. Om de haverklap kreeg de club een nieuwe eigenaar, die allemaal hetzelfde beloofden: “de club zal geen schulden meer hebben”. De supporters besloten dat dit niet meer kon en startten Pompey Supporters Trust (PST). Doel was om de club over te nemen. En uiteindelijke lukte dat, waardoor Portsmouth FC een fan-owned club is. Afgelopen seizoen pakte Pompey promotie naar de League One na de overwinning op Notts County. En dat leverde een mooie pitch invasion op!

Three Little Birds

Ajax deed het afgelopen seizoen uitstekend in de Europa League. De fans werden getrakteerd op heerlijke uitwedstrijden. Zo ook tegen Schalke 04. Ajax-fan PI ALFA bezocht de wedstrijd tussen Schalke ’04 en Ajax en maakte hier een heerlijke sfeerreportage van. Met als hoogtepunt het zingen van ‘Three Litte Birds’ na de wedstrijd. Kijk en geniet mee van 9 minuten lang sfeer!

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %