Against Modern Football

Amateurliefde: Roberto Carlos gaat uitkomen voor Engels caféploegje

Stel je voor dat je in een vriendenteam speelt waarin je vaak nauwelijks elf spelers op de been kunt brengen elke week. En uit het niks komt er een Braziliaanse legende met 125 interlands jouw team versterken. Bull In The Barne United is de naam van de Engelse caféploeg uit Shrewsbury in kwestie. Roberto Carlos (48) verkast naar deze lokale FC uit Shrewsbury, en dat voor welgeteld vijf pond oftewel zes euro. Dat is nog eens wat anders dan bijvoorbeeld PSG dat 220 miljoen neerlegt voor Neymar. Dit allemaal door een loterij waarbij de versterking van Roberto Carlos de hoofdprijs was.

Iedereen die ook maar iets van voetbal weet kent Roberto Carlos. De meesten weten dan ook dat hij die enorme vrije trap erin poeierde van 35 meter. Veel van zijn wedstrijden zijn gespeeld voor grote clubs zoals Real Madrid, Inter Milaan en Fenerbahce. Afgelopen vrijdag gooide de caféploeg een tweet de wereld in waarin stond dat ze de beste transfer in ‘Sunday League Football’ hadden gemaakt. Helaas is deze transfer maar voor één wedstrijd, maar dat mag de pret niet drukken. Roberto Carlos in de kelderklasse van het zondagvoetbal lijkt ons een mooi vooruitzicht. Naar verluidt maakt de Braziliaanse linksback half februari zijn debuut op de amateurvelden van Shrewsbury.

Loterij

Deze bizarre transfer is mogelijk gemaakt door een loterij op eBay. Clubs konden vijf pond neerleggen bij de loterij en hopen dat er een professionele voetbalspeler naar hun club kwam. “Een van de jongens zei in een groepschat ‘laten we het proberen’ en we hebben het uiteindelijk gewonnen,” zegt aanvaller en tevens clubsecretaris Matthew Brown tegen BBC Radio Shropshire. De grote Braziliaanse ster zal het nu moeten doen met vieze kleedkamers, kapotte douches en enorme doodschoppen van matige centrale verdedigers. De lokale club heeft welgeteld twee supporters, daar komen er nu vermoedelijk wel een paar bij met de toevoeging van de beroemde linksback. De bespelers van de kelderklasse in Engeland moesten het zelfs nog een paar dagen geheim houden voordat afgelopen maandag de grote onthulling was.

De Braziliaanse linksback zelf zegt dat hij erg opgewonden is om in de diepe krochten van het Engelse voetbal te spelen. “Het stadion van Birmingham City ligt heel dichtbij, daar had ik bijna voor getekend,” zegt Carlos. De loterij is georganiseerd om geld op te halen voor de stichting Football Beyond Borders. Deze instelling helpt kansarme jongeren in de samenleving. Fantastisch!

Estéban den Toom
Student journalistiek aan Windesheim in Zwolle. Gaat naar zowel uit- als thuiswedstrijden van de lokale PeeEeCee. Gek van stadions, supporters en voetbalcultuur.

Reageren is niet mogelijk.

0 %