Actueel

Almere fans in vorm

Bij de meeste clubs zit het stadion vol bij een belangrijke play-off wedstrijd, zeker als er Eredivisie voetbal op het spel staat. Zo niet bij Almere. De tribunes zitten stuk voor stuk niet vol. Na de 4-2 nederlaag in Helmond is dat natuurlijk best logisch. Toch zit de sfeer er goed in bij de harde kern.

Dat begint een paar uur voor de wedstrijd al, als de harde kern zich verzamelt in het centrum van Almere. Daar laadt iedereen zich op voor mogelijk de laatste 90 minuten van het seizoen. Ondanks de slechte uitgangspositie is iedereen in een goed humeur.

Dat gevoel blijft hetzelfde als iedereen richting het stadion gaat. Plezier, vertier en bier zijn de hoofdingrediënten die deze avond voor de wedstrijd al goed maken. Eenmaal op de tribune barst het gezang meteen los. De steun voor de spelers is groot, ondanks dat het stadion lang niet vol zit.

Vlak voor de wedstrijd begint stroomt het vak vol. De vlaggen worden van stal gehaald om de wedstrijd goed te beginnen. Gelukkig zijn de kelen van tevoren goed gesmeerd, want voor het eerste fluitje van de scheids, zingen de fans van Almere er al lustig op los. Zeker in de beginfase wordt geprobeerd de ploeg een hart onder de riem te steken. Twee doelpunten maken en Almere is door.

De twee doelpunten voor rust van Helmond Sport zorgen ervoor dat Almere zeker is van nog een jaar in de Jupiler League. Ze zorgen er echter niet voor dat het stilvalt in het Yanmar stadion. Allesbehalve zelfs. De fans blijven gaan. Al verandert de toon van de liederen enigszins. Voor de achterstand werd de ploeg gesteund, nu zijn de fans vooral bezig zichzelf te vermaken. En dat lukt aardig.

De fanatieke aanhang bevindt zich naast het uitvak en provoceert er aardig op los. Dit zorgt niet voor problemen tegen Helmond Sport. Alles dat wordt gezongen is van beide kanten eerder ludiek dan kwetsend en komt de sfeer alleen maar ten goede. Dit is een mooi voorbeeld van hoe supporters met elkaar om horen te gaan.

Na het laatste fluitsignaal bedanken de spelers de fans en zingen de fans nog één laatste ode voor hun club dit seizoen. Daarna duiken de supporters de kantine in en wordt er geproost op nog een jaar Jupiler bier in Almere.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %