Actueel

Alle stewards zijn apen

Mag je uit protest tegen stadionverboden demonstratief 90 minuten stil zijn of moet je altijd vocaal achter je club blijven staan? Deze discussie wordt op dit moment op veel fronten gevoerd tussen heel veel Ajacieden nadat Vak 410 vandaag in stilte protesteerde tegen de stadionverboden die een aantal jongens hebben gekregen naar aanleiding van de uitwedstrijd in Venlo vorige week. Een aantal jongens kregen een sv omdat ze in de hekken klommen (schande!) en één supporter kreeg zelfs een stadionverbod van vijf jaar omdat hij ‘die stewards zijn echt apen’ had gezegd en dit door de stewards werd opgevat als een racistische uitspraak. Nu waren wij er niet bij, maar dat klinkt toch niet echt heel ernstig allemaal en al helemaal niet of je daar vijf jaar voor thuis zou moet blijven. Dat Vak 410 het opneemt voor hun maten en tegen deze waanzin in actie komt valt alleen maar te prijzen. Door de commotie die het stilteprotest oplevert is er direct veel aandacht voor de manier waarop fanatieke supporters tegenwoordig behandeld worden. Ook laat de actie zien dat Vak 410 als twaalfde man echt onmisbaar is in Amsterdam.

stewards apen

Update: We baseerden dit bericht op verhalen die we op de sociale media tegenkwamen, maar het vijfjarige stadionverbod blijkt uiteindelijk toch niets te maken hebben met een supporter die stewards met apen vergeleek. Op de site van Vak 410 (en die weten het) lezen we het volgende:

Bij de instroom tijdens Ajax-Feyenoord volgde een woordenwisseling met wat ‘stadionbeveiligers’ vanwege een ID-controle. Dit leidt zoals wel vaker bij velen tot irritaties, door de machtslustige houding van de blauwe jassen. De VAK410’er laat zijn uitkaart zien, wat leidt tot een discussie, waarin volgens de beveiligers een beledigende tekst wordt geuit.

5 jaar stadionverbod en een fikse geld boete.

Journalistiek gezien hadden we dus even moeten wachten met publicatie, maar gelukkig zijn we geen journalisten en hoeven wij ons niet aan regeltjes te houden. Wat overeind blijft staan is natuurlijk het respect voor de actie van 410, het is niemand ontgaan in ieder geval!

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %