Actueel

ACT AS ONE

act as one

Dat wij met onze achtergrond ons nog niet eerder hadden verdiept in het ACT AS ONE plan van een groep zeer serieuze Royal Antwerp Football Club supporters is eigenlijk niet goed te praten en daarom gaan we dat vandaag goed maken.

Slapende reus

Royal Antwerp FC is een typische slapende reus. De club die in 1880 is opgericht behaalde in het verleden vier landstitels en won drie bekers in tijden die inmiddels ver achter ons liggen. Achterin de jaren ’90 raakte de Great Old in de problemen door ondeugdelijke stadionconstructies en steeds minder wordende prestaties. Waar je zou verwachten dat een traditieclub uiteindelijk wel terug zou komen, was dat in Antwerpen niet het geval. De een na de ander kwam binnen met plannen om de club weer terug te brengen naar de top, maar dat is ze geen een van allen gelukt. De tien jaar onafgebroken Tweede Klasse zijn wat dat betreft het bewijs voor al die mislukkingen.

Meerderheidsbelang in de club

Gelukkig komt er altijd wel ergens een punt waarop supporters het niet langer meer pikken en dat kwam in de vorm van een goed gestructureerd plan om zeggenschap te krijgen binnen de club. Gesterkt door voorbeelden als AFC Wimbledon en gesteund door Supporters Direct willen de supporters een meerderheidsbelang (50+1!) in het bestuur van de club te krijgen zodat zij de club op verstandige, maar vooral op liefhebbende wijze weer terug kunnen brengen naar de mensen. Succes zou mooi meegenomen zijn, maar weer trots kunnen zijn op je eigen club is ze gelukkig nog meer waard dan dat.

Ze hebben daarbij gekozen voor een aandelenmodel waarbij een aandeel gelijk staat aan een stem (one man, one vote). Dankzij die stem ben je als aandeelhouder mede-eigenaar van de club op het moment dat de overname een feit is. Als eigenaar heb je het recht om mee te beslissen over alle zaken die er toe doen en daarmee zou je dus een club creëren die eindelijk wordt bestuurd door de mensen die er het meeste om geven; de supporters!

Aandeelhouder worden?

Aandeelhouder worden kan via deze pagina. Een aandeel kost 135 euro, maar dat is uiteindelijk maar een schijntje voor echte zeggenschap in een mooie club die een betere toekomst verdient. Mocht het niet lukken (en daar gaan we niet vanuit!) dan krijg je de investering natuurlijk gewoon weer terug. Vanuit In de Hekken zullen wij ook een aandeel kopen.

Bezoek voor meer informatie de website van ACT AS ONE, volg ze op Twitter en like ze op Facebook.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %