Eredivisie

Aanklager start onderzoek naar Willem II-supporters

Vol ongeloof las ik vanochtend het statement dat Willem II gaf m.b.t. het onderzoek dat de KNVB heeft ingesteld naar de misdragingen van Willem II- supporters afgelopen zaterdag tijdens de uitwedstrijd tegen Vitesse. Het onderzoek dat door de KNVB is ingesteld gaat over de volgende punten: het beklimmen van de lexaanwand, het duwen en slaan van een steward en het afsteken van vuurwerk.

Zoals ik net al zei las ik dit bericht vol ongeloof. Dat kwam voornamelijk door het feit dat de aanklager een onderzoek heeft ingesteld naar het duwen en slaan van een steward.  Laten we vooropstellen dat ik het onderzoek naar het duwen en slaan van een steward prima vind want stewards/vrijwilligers hoor je niet te slaan, schoppen, duwen of aan te pakken met wat soort geweld dan ook. Wel moet het onderzoek dan écht uitwijzen dat deze betreffende steward met geweld is mishandeld en niet dat de KNVB het nu alleen maar erger maakt dan dat het is.

Dan komen we bij de andere twee punten (beklimmen van de lexaanwand en het afsteken van vuurwerk) waar bijna alle supporters uit Nederland last van hebben. Keer op keer maakt de KNVB de supporters het moeilijk om je club op een fanatieke manier te ondersteunen. Elke week zie je wel ergens sfeerverhogend (!) vuurwerk in het stadion. Wie in het stadion heeft er in hemelsnaam last van dit vuurwerk? Zelf was ik zaterdag ook in het stadion (uitvak) aanwezig en het enige wat ik qua vuurwerk heb gezien waren enkele rookbommen die binnen een paar minuten weer uit waren. KNVB, maak je alsjeblieft druk om belangrijke dingen in plaats van de supporters het keer op keer moeilijk te maken en richt je een keer op belangrijke zaken.

Gelukkig is er sinds 2015 het Supporterscollectief Nederland die samen met veel supportersverenigingen strijden om betere regels te krijgen m.b.t het gebruik van vuurwerk in het stadion. Helaas leven we in een tijd dat het in de hekken hangen en vuurwerk afsteken steeds vaker door de KNVB wordt afgestraft. Laten we hopen dat daar in de (nabije) toekomst verandering in komt.

Against Modern Football

[Foto via Pro Shots]

Niels Verzijlberg
Content Creator bij RKC Waalwijk. MSc student Business Communication and Digital Media. BA in (Sport)Communication. Is gek van voetbal in het algemeen en probeert zoveel mogelijk wedstrijden in binnen- en buitenland te bezoeken.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %