ActueelVoetbal in België

5.500 supporters zien Quick Boys klassieker winnen

Op een aangenaam warme zaterdagmiddag staat er voor ons een mooie amateur klassieker op het programma: Quick Boys – Noordwijk. Noordwijk is de knappe koploper in de Derde Divisie en staat 5 punten los van nummer 2 Quick Boys. Bij winst voor de blauw-witte narren zal de titelstrijd volledig open liggen. Buurman Noordwijk kan de titelstijd beslissen. Een extra beladen derby dus!

Sportpark Nieuw Zuid

Quick Boys staat bekend om haar supporters. Voetballiefhebbers kennen echter ook de andere reden van de bekendheid: Sportpark Nieuw Zuid. Het sportpark, wat veel weg heeft van een stadion, ligt prachtig in de duinen. Er staat een gigantische hoofdtribune op de lange zijde, betaald na de transfer van Dirk Kuyt van Feyenoord naar Liverpool. Op de andere lange zijde en een korte zijde zijn staantribunes. Vandaag keken veel mensen toe vanuit de duinen.

Drukte

Quick Boys is één van de bekendste amateurclubs van Nederland. Samen met VV Katwijk en Rijsburgse Boys vormen zij het bolwerk Katwijk. Derby’s tussen deze drie clubs staan bol van de rivaliteit. Eerder dit seizoen schreven we al over de derby tussen VV Katwijk en Rijnsburgse Boys. Dat ging er toen hard aan toe. De rivaliteit bij de wedstrijd Quick Boys – Noordwijk is vooral gericht op de sportieve concurrentie.

Afijn, bij aankomst merken we al dat er veel volk op de wedstrijd is afgekomen. Ondanks dat de wedstrijd bijna begint, staat er nog een flinke rij voor het kassahuisje. Dik vijf duizend supporters zijn aanwezig naar Sportpark Nieuw Zuid. De sfeer is gemoedelijk en iedereen maakt een praatje met elkaar om toe te leven naar het begin van de wedstrijd.

Georganiseerde sfeeractie

Tien minuten voor de aftrap worden er karren het veld opgetrokken. Deze liggen vol met georganiseerd vuurwerk dat wordt afgestoken vlak voordat beide elftallen het veld oplopen. Vooral harde knallen laten de adrenaline door supportersharten stromen. Enkele supporters van Noordwijk steken wat pyro af en showen hun clubkleuren doormiddel van een confettikanon. De fanatieke supporters van Quick Boys zwaaien met blauw-witte vlaggen heen en weer en de sfeer zit er dan ook goed in!

Quick Boys trekt aan het langste eind

Terwijl Noordwijk het spel probeert te maken, komt Quick Boys er een aantal keer gevaarlijk uit door de lange bal te hanteren. Noordwijk mist een aantal grote kansen. Toch is het Quick Boys dat op voorsprong komt.  De ontlading is groot bij de thuissupporters. Sommigen kunnen het zelfs niet laten om over de boarding te klimmen en de goal bij de cornervlag te vieren. Uiteindelijk gaan we met een 2-0 rusten. De tweede helft verandert niet qua spelbeeld. De blauw-witten verdedigen. Noordwijk valt aan en mist kansen.

Derbyzege

Quick Boys laat na de wedstrijd te beslissen. Zodoende blijft het nog lang spannend. Na het laatste fluitsignaal vieren de thuissupporters uitbundig feest met de spelers. De 2-0 overwinning zorgt ervoor dat Quick Boys nog kampioen kan worden. De gedroomde promotie naar de Tweede Divisie. Naar de zeer intense derby tegen VV Katwijk. Tientallen supporters lopen het veld op enkele spelers worden op handen gedragen. Wat is amateurvoetbal toch mooi!

 

Danny Otto
Trotse supporter van ADO Den Haag, aanwezig op vak O (Midden-Noord). Enorme voetballiefhebber die bij elke buitenlandse trip de voetbalcultuur wil proeven.

Reageren is niet mogelijk.

0 %