Ingezonden

Vooruitblik op het voetbaljaar 2023

Maak je klaar, voetbalfans! 2023 wordt een mooi voetbaljaar. Met de recent gepubliceerde kalender van de KNVB voor het komende voetbalseizoen ziet het ernaar uit dat 2023 vol zal zitten met spannende wedstrijden. Van het live streamen van wedstrijden tot het bezoeken van internationale toernooien, er zullen genoeg mogelijkheden zijn om van je favoriete sport te genieten. Laten we eens kijken wat ons dit jaar te wachten staat.

Eredivisie

In de Eredivisie begon het nieuwe jaar niet voor iedereen goed. Ajax pakte voor de vierde achtereenvolgende keer geen winst in de Eredivisie, de club speelde 1-1 tegen NEC. Wil je niet alle wedstrijden kijken, maar wel op de hoogte blijven dan kun je bijvoorbeeld de AD voetbalpodcast volgen en uit het Eredivisie speelschema wedstrijden kiezen die je wilt kijken.

Voetbal streamen blijft populair

Streamen is de laatste jaren steeds populairder geworden, en die trend lijkt niet snel af te nemen. Of je nu streamt vanaf je laptop of telefoon, je kunt op elk moment van de dag kijken naar welke wedstrijd je maar wilt. Wil je meer weten over sport streaming? Bekijk dan de ExpressVPN streaming infografiek. Streaming is een gemakkelijke manier om up to date te blijven van je favoriete teams en hun resultaten.

Voetbal streamen is populair, maar steeds vaker kiezen sport fans voor Formule 1-races. Op 5 maart begint weer een nieuw raceseizoen, dit keer in Bahrein! Vind jij het niks om sport te kijken in een kroeg of bar? Dan is streamen de perfecte oplossing.

UEFA Champions League

Fans van de UEFA Champions League hebben veel om naar uit te kijken in het seizoen 2022-23, want de grote finale zal plaatsvinden in het legendarische Atatürk Olympisch Stadion in Turkije. De prachtige arena van Istanbul heeft een capaciteit van meer dan 76.000 en de architectuur – geïnspireerd door klassieke Griekse motieven – onderscheidt het van veel moderne stadions.

Op 10 juni 2023 zullen liefhebbers van de UEFA Champions League uit de hele wereld naar dit iconische stadion komen voor een van de meest verwachte sportevenementen in Europa. De sfeer zal zeker fantastisch zijn als rivaliserende clubs opnieuw strijden om de suprematie van het Europese clubvoetbal.

Het WK vrouwenvoetbal in 2023

2023 is een bijzonder jaar voor het vrouwenvoetbal: het wordt de eerste keer dat er zoveel (32) teams deelnemen aan het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen! Dit belangrijke evenement wordt ‘Down Under’ gehouden, oftewel in Australië en Nieuw-Zeeland. De buurlanden zijn voor de allereerste keer gezamenlijk gastheer van het toernooi. Als je nog geen plannen hebt gemaakt om deze wedstrijden bij te wonen, dan is het nu zeker het moment!

De eindronde van de Nations League

De Nations League is een van de grootste toernooien in Europa, en de eindronde vindt in de zomer van 2023 hier in Nederland plaats! Je kunt het Nederlands team zien strijden tegen Kroatië, Spanje en Italië in de Grolsch Veste in Enschede of in De Kuip in Rotterdam – markeer het nu in je agenda!

Al met al wordt het een mooi jaar voor voetbalfans! Of je nu graag naar internationale toernooien kijkt of thuis je lokale team aanmoedigt, er zullen dit jaar genoeg mogelijkheden zijn om je met voetbal bezig te houden.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %