Against Modern FootballIn de actualiteit

Stop de repressie: protestactie oktober

Supporters verenigd tegen de voetbalbond en politie

Onze Belgische vrienden van Stop De Repressie hebben afgelopen week een prima actie gehad. Zowel in Nederland als in België zijn supporters helemaal klaar met de voetbalbond en met de politie. Onder andere Feyenoord en De Graafschap hebben de afgelopen maand afzonderlijk van elkaar actie gevoerd tegen betutteling. In België is dat nu dus gezamenlijk gebeurd.

Stop de Repressie

We zijn aangenaam verrast dat de oproep om zoveel mogelijk van de toegezonden papieren omhoog te houden, werd opgevolgd. Het was voor ons dan ook een logistieke en administratieve test om alles bij de groepen te krijgen. In totaal zijn er 1000 posters verzonden.
De oproep om in minuut 13 alles boven te halen kwam mooi tot zijn recht. Er zijn zoveel variabelen om rekening mee te houden. Het slechte weer dit weekend kon roet in het eten gooien, de eerste goal van Club Brugge valt in minuut 11, stewards en politie dat hier daar weet hadden van een actie. Zo zijn er op Union SG – K Beerschot VA bij beide clubs affiches in beslag genomen net voor het betreden van het vak, ook Gent had moeilijkheden in het uitvak op Club. Zowel papieren affiches als zelf gespoten doeken werden afgenomen. 

Tijdens Club Brugge – KAA Gent vermeldt één van de commentatoren de actie maar had geen idee waar de ‘no justice’ op doelde en naar wie deze gericht was. Wel spraken ze van een gecoördineerde actie. Zo is maar weer eens bewezen dat wie betaald in het voetbal zit, vaak niet weet wat er echt in de tribunes leeft. Reporters, commentatoren en analisten doen de haren telkens omhoog komen in nabeschouwingen en opinies.

Geen voeling met de realiteit. 

Hoe dan ook. De actie was een succes, meer groepen dan onze eerste actie en we kijken uit naar meer. Spandoeken of affiches, we kunnen alle richtingen uit. Zolang we ons houden aan het reglement van inwendige orde en de voetbalwet, blijven we buiten schot. We mogen geen reden tot stadionverboden geven.

Daar wacht IBZ op. Als er ideeën zijn, shoot!

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
  Ook leuk om te lezen...
  Start de Normalisatie

  West Ham United: stadionverbod om t-shirt met anti-bestuur slogan

  In de actualiteit

  VAR in Engeland: statistieken, inzichten, oplossingen

  Against Modern FootballIn de actualiteit

  Het dilemma van Wimbledon. Club van supporters of toch de investeerders?

  Against Modern FootballAjax Champions League

  Ajax komt eraan, Londen is in paniek!