Against Modern Football

Opgefokte Engelsen zijn erger dan maffiose FIFA

Waar we tot voor kort roependen in een grote en lege woestijn leken schieten de medestanders tegenwoordig als paddestoelen uit de grond. Vandaag is het de beurt aan Chris van Nijnatten van het AD, die in zijn column uithaalt naar de Engelsen en de FIFA en het en passant nog even over die “authentieke tribunejongens” van In de Hekken heeft.  Chris heeft er vast geen bezwaar tegen als we deze even copy-pasten…

Opgefokte Engelsen zijn erger dan maffiose FIFA

Mooi om te zien, die woede in de Engelse tabloids. Wat voelen ze zich geschoffeerd. David Beckham in de strijd brengen, Prince William meenemen naar Zürich voor een grapje over zijn aanstaande huwelijk, de beste competitie ter wereld, de mooiste stadions, het lauwste bier. 

En toch kregen ze het WK van 2018 niet. Net als wij. Ook niet dus. De Engelsen voelen zich, populair geïnterpreteerd, nogal genaaid. Wij wat minder. Maar wij hebben dan ook geen Beckham, William en lauw bier. Die geïrriteerde media blijven even leuk. Als je goed nadenkt over de Engelsen, zie je dat ze nog veel hypocrieter zijn dan de bestuurders van de FIFA. Hun Premier League verkloot al jaren onze eredivisie en nog veel meer competities.

Er hoeft maar even een pukkelig talentje een paar keer te scoren of hij wordt vastgelegd door de Chelseas van deze wereld. De boze Engelsen zijn eigenlijk veel erger dan de FIFA. Ze verkochten hun grootste en mooiste clubs aan Amerikanen, Russen (!), Arabieren, een corrupte Thai, aan Jan en alleman die maar wilde betalen. De hele Premier League bestaat uit een verzameling bijna onbereikbare bordelen waar de beste spelers van de wereld geprostitueerd worden en waar supporters volledig uitgekleed worden in souvenirwinkels, bij het kaartenloket, door de tv-zenders, in hun restaurants, musea, lounges en wat al niet meer. Áls je al een kaartje kunt kopen, omdat skyboxen steeds meer ruimte opeisen in de stadions die er kwamen als vervanging van de monumenten op Wembley, in Highbury en aan Maine Road.

Die Engelsen moeten eigenlijk niet zo zeuren. Ze kregen een heel vet koekje van eigen deeg. Zij, met hier en daar een Spaanse en Italiaanse club, hielpen het voetbal op weg naar de perversie waar de FIFA inderdaad is aanbeland.Het heet ‘modern voetbal’, deze aanpak. Althans, zo noemen authentieke voetbalfans van over de hele wereld het. Als ze die twee woorden uitspreken, lijkt het of ze iets smerigs uitspugen. Die authentieke tribunejongens – zie hun spandoeken hangen, lees hun stukjes eens op www.indehekken.nl – hebben gewoon gelijk.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %