In de Toto divisie

Ode aan de vrijdagavond: Normalisatie in Helmond

Na een week werken is er niets zo fijn om neer te strijken bij je ‘local’. Of iemand anders zijn ‘local’. Met een biertje uiteraard. Of twee. Als neutrale kijker vind ik de vrijdagavond echt zo erg nog niet, al hoort voetbal uiteraard op zondagmiddag half 3. Of zaterdagavond 8 uur. Afijn, na het werk snel de trein in op weg naar een nieuw avontuur in de Jupiler League. Op zoek naar een verborgen parel of gewoon genieten van een prachtig, sfeervol uitvak. Speciaal voor onze mooie, gekke, door KNVB en Jong elftallen gedomineerde Jupiler League: een ode aan de vrijdag avond. 

Dat werd dus een avondje op de bank. NEC was namelijk de tegenstander van Helmond deze avond. Een vol uitvak betekent bij bestuurders in Nederland immers nog altijd blinde paniek. Noodverordeningen worden dan uit de hoge hoed getoverd. Ben je geboren in Helmond maar net als Twitteraar @HvdV55 verhuisd naar Heelsum (Gelderland)? Dan ben je niet welkom vanavond. Op verschillende media zag ik al dat neutrale toeschouwers/groundhoppers hun kaarten geblokkeerd zagen worden. Direct besluit ik, als angst dat de online kaartverkoop gestopt zou worden, kaarten te kopen. Zo creatief en impulsief als ik ben besloot ik maar een willekeurig adres in Helmond op te geven, toevallig het adres van de plaatselijke korfbalvereniging. E-tickets worden immers toch per e-mail verstuurd. Een half uur later had ik de tickets geprint voor mij liggen.

Rond de klok van 3 uur kreeg ik een e-mail. Ik had een onjuist adres opgegeven. Voor de club en volgens de KNVB standaard voorwaarden is dit genoeg om de kaarten te blokkeren en geen geld retour.

Alles geprobeerd

Niet voor één gat gevangen en dus het telefoonnummer opgezocht en opgebeld. Na verschillende medewerkers gesproken te hebben, luidde de conclusie: ”Je hebt een vals adres opgegeven. In De Hekken had maar een perskaart moeten aanvragen. Had je van te voren even gebeld had het geen probleem geweest. Ohja, de volgende keer zijn jullie van harte welkom.” Mijn supportershart barst bijna uit elkaar.

Uiteraard staat Helmond Sport volledig in haar recht volgens de KNVB standaardvoorwaarden, maar zoals gewoonlijk regeert paniek in plaats van gezond verstand. Op Twitter volgen vervolgens vele gelijke verhalen. Echter krijgen we ook bijval van Helmond Supporters. Zij hangen direct aan de lijn met de club om ons alsnog binnen te krijgen. Door de boycot van de fanatieke supporters is dit ook een lastig verhaal. De club blijft vervolgens halsstarrig volhouden. De brutale jongen in mij zegt: ”gewoon gaan, zijn ze helemaal knettergek daar”. Gelukkig houdt mijn gezond verstand mij thuis. Het blijft een treurig verhaal, in Nederland een voetbalwedstrijd bezoeken.

Ohja, volgend seizoen staan wij dolgraag tussen de gastvrije Helmond Sport supporters in!

Dit is een verhaal uit de serie Ode aan de vrijdagavond. Klik hier voor alle verhalen van deze serie. 

Het is SALE op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Wees er snel bij, want op = altijd ook echt op!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
  Ook leuk om te lezen...
  Start de Normalisatie

  Start de normalisatie: 'verkeerd' gereden PSV supporters niet welkom

  Start de Normalisatie

  Start de normalisatie: politiegeweld Helmond

  Start de Normalisatie

  Start de normalisatie: ''Veilig vuurwerk afsteken kan!''

  ColumnsIn de actualiteit

  KNVB en Co: supporters nog altijd de dupe