Keuken Kampioen Divisie

NEC zet grote stap naar supportersvriendelijk uitvak

Het leven van een uitsupporter is niet makkelijk. De vele combi’s, de vreemde aftraptijden en de criminele behandeling maken het allesbehalve een leuke taak. Je moet wel echt gek zijn van jouw club om dat jezelf elke twee weken aan te doen. Maar het vervelendste aan het bezoeken van uitwedstrijden is misschien wel het vreselijk slechte zicht. Bij NEC wordt daar nu een grote stap in gezet! 

Met name de aanwezigheid van een lexaanwand, de natuurlijke vijand van de uitsupporter. Het slechte zicht door de lexaanwand in het uitvak van NAC heeft onder voetbalsupporters al bijna legendarische proporties aangenomen. Dan is het natuurlijk mooi om te zien als clubs wel bezig zijn met het verbeteren van hun uitvak.

Het slechtste uitvak van Nederland had NEC bij lange na niet, in de verkiezing van Pogototpopo twee jaar geleden eindigde de club op een gedeelde 13e plek. Niet slecht, maar veel vooruitgang te boeken natuurlijk. Doorn in het oog van de uitsupporters in De Goffert en tevens van de Supportersvereniging van NEC is de aanwezigheid van lexaanglas voor het uitvak. Dit vermindert het zicht voor uitsupporters op het veld sterk.

Gelukkig komt er binnenkort een langgekoesterde wens van de SV NEC uit. Op initiatief van de SV, die tevens voor een groot deel van de kosten opdraait, wordt er morgen begonnen met werkzaamheden om definitief de lexaanwand uit de Goffert te verwijderen. Hierdoor hoeven uitsupporters niet meer tegen die wand aan te kijken en hebben ze vrij zicht tot het veld. Bijkomend voordeel is dat nu in de coronatijd hier thuissupporters zitten en dus ook zij beter zicht hebben. Een schitterende stap richting het landelijke beleid om de uitvakken steeds beter en dus supportersvriendelijker te maken. Het is nu hopen dat er meer clubs zijn die dit schitterende voorbeeld gaan volgen!

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %