ActueelAmateurvoetbalInterviews

Het seizoen van: IJsselmeervogels

Al jaren staat IJsselmeervogels bekend als club met voor amateurbegrippen een grote aanhang. Alleen kreeg het eerste elftal de laatste jaren lang niet altijd meer de steun die het vroeger kreeg, maar eigenlijk wel verdiende. Gelukkig zijn daar sinds kort de Rood witte jongens ’18. Zij zijn sinds een jaar hard bezig om de sfeer te verbeteren. Geniet daarom van hun seizoensoverzicht.

Omstreeks oktober van 2018 hebben een groep enthousiaste IJsselmeervogels supporters de koppen bij elkaar gestoken, waaruit de groep rood witte jongens is ontstaan. De naam komt uit een zinsnede uit ons clublied ‘alle vogels vliegen’. Gezongen door de helden die in 1975 als eerste amateurteam de halve finale van de beker wisten te bereiken. Wij rood witte jongens lachen er maar om. Wij hebben geen miljoenen en geen spelers van een ton. We doen het voor de lol en we spelen met plezier. En dat blijven we altijd doen!

De eerste grote actie van de groep, was het maken van tekstdoeken, met teksten uit een ander clublied. De laatste vier thuiswedstrijden voor de winterstop werden deze getoond: ‘Rooie vogels voetballen affer de diek’, ‘Rooie vogels, VVIJV is uniek’, ‘Rooie vogels, elf man zo sterk als een rots’, met als climax ‘daarom zijn de Rooie Vogels, Spakenburgs eeuwige trots’.

De toon was hiermee gelijk gezet voor de rest van het seizoen. Hierin mochten we de eerste wedstrijd na de winterstop gelijk aantreden tegen koploper AFC. Ruim 700 supporters uit Spakenburg waren aanwezig om het team in deze belangrijke wedstrijd te steunen. Met een winnende goal, een penalty, in de laatste minuut van de blessuretijd, kwam deze wedstrijd tot een geweldig einde. De ontlading was zo groot, dat het veld werd bestormd, enkelbanden daardoor scheurden en het feest werd gevierd met de spelers! Het feest werd daarna op de terugweg voorgezet in de bussen en tot in de late uurtjes gevierd in onze kantine.

Het hoogtepunt voor ons dit seizoen vond een week later plaats, in de derby tegen onze blauwe buren, op ons eigen sportpark. Op de donderdagavond voor de wedstrijd waren er al honderden supporters aanwezig om het team te steunen. Met veel vuurwerk en gezang werd de training afgesloten. Uiteindelijk hebben er vele uren voorbereiding hebben in deze derby-sfeeractie actie gezeten, maar deze waren het absoluut waard. Geheel in ‘la casa de papel’ stijl waren wij aanwezig om het doek van dik 150 vierkante meter te ontvouwen. Onze trainer werd daarop afgebeeld als de professor en de boegbeelden uit de selectie als zijn handlangers. De wedstrijd was nog niet begonnen, maar wij hadden al gewonnen!

De rest van het seizoen heeft onze club lang meegestreden voor de titel in de tweede divisie, als steun in die strijd hebben we het laatste doek van dit seizoen gemaakt. ‘samen staan we sterk’. Dit was tevens de introductie van ons logo, een mooie combinatie tussen alle logo’s die onze club rijk is.

Het was een goed eerste jaar, waarin een stevige basis is gelegd voor de toekomst. Op het laatste doek stond: ‘samen staan we sterk’ dat is iets waar we als groep heilig in geloven. Als spelers en supporters samen strijden voor de club dan is IJsselmeervogels niet te stoppen! We zullen er daarom ook komend seizoen alles aan doen om onze club te steunen, waar ze ook maar gaat!

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %