EredivisieInterviews

Het seizoen van: Heracles

Het seizoen zit er, in de Eredivisie, inmiddels al lang en breed op. We hebben al een behoorlijke hoeveelheid terugblikken gehad. Hier kan je deze allemaal teruglezen. Nu blikken we terug op het seizoen van Heracles Almelo. Sportief kende de club een prachtig seizoen met een zevende plek.  Het play-offs ticket wat dat opleverde, moest de kers op de taart worden.

Het seizoen begon spectaculair. De ploeg stuntte door in de ArenA een puntje te pakken. De Heraclieden speelden een heel stabiel seizoen. Nadat het in de Arena een punt pakte, wonnen ze een half jaar later in eigen huis ook nog eens van de latere kampioen. Sportief kende de ploeg verder geen echte uitschieters. Heracles voetbalt al jaren zonder degradatiezorgen en bereikte zelfs al een paar de keer play-offs voor Europees voetbal. Het mag bijna saai worden genoemd. Voor hen is het prachtig dat de derby tegen FC Twente weer terug is. Nadat de ploeg als zevende eindigde, ging het seizoen als een nachtkaars uit in de play-offs. FC Utrecht was veel te sterk. Hieronder een greep van een aantal bijzondere wedstrijddagen.

Het was alweer zo ver: de laatste wedstrijd van het kalenderjaar, de laatste voor de winterstop. Weer een uitwedstrijd verliezen? Of eindelijk een zege op vreemde bodem? Al vroeg op de dag werd door een klein groepje afgereisd naar het westen, om mentaal voor te bereiden in één van de vele kroegen die de prachtige stad Gouda rijk is. In ons kielzog volgden een aantal bussen en wat auto’s. Gezien de belabberde prestaties van de afgelopen tijd een redelijk aantal, hoewel we dan in Almelose termen praten, gezien onze respectabele plaats in het linkerrijtje van de competitie tot nu toe. Groot geworden door klein te blijven; dat is Heracles. Maar goed: uiteindelijk tellen niet de aantallen maar telt de passie. De ondersteuning was dan ook bovengemiddeld, en de zwartwitten waren negentig minuten de baas op de tribune! Dit alles resulteerde in de vurig verlangde overwinning: met drie doelpunten zorgden onze mannen op het veld voor een heerlijke afsluiter van het jaar en een perfecte awayday, die dan ook op passende wijze samen werd gevierd!

Hoe wisselvallig kan het zijn. Onlangs waren we nog niet te spreken over de resultaten van onze club en moest het verliezen niet langer doorgaan. Maar daar zijn we weer! Wederom drie belangrijke punten, ditmaal tegen de Doetinchemse boeren. Zwaar bevochten, maar we hebben ze. Een tweede Europees avontuur lijkt steeds dichterbij te komen, maar we blijven voorzichtig. Respect en hulde voor de Doetinchemse driehoek, die ons toestond ons biertje te drinken in een gezellige kroeg, alvorens we vrijuit en sfeervol richting stadion konden lopen. Een topavondje dus! Foto’s: Bert Letteboer.

Overige foto’s

 

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %